Korisno znati

Kako uštedjeti novac prilikom odlaska u kupovinu?

 • Izvor: klix.ba
 • 10.03.2023.10:42

Iako se ne očekuje da će se cijene hrane smanjiti u bliskoj budućnosti, to ne znači da ne postoje načini uz pomoć kojih ćete moći uštedjeti novac prilikom kupovine.

Kartice vjernosti u supermarketima

Preuzmite aplikaciju ili karticu vjernosti za markete u kojim najčešće kupujete. Neke kartice vjernosti nude izrazvni popust prilikom kupovine, dok postoji i opcija skupljanja bodova koji će vam omogućiti smanjeni račun u nekoj kupovina u bliskoj budućnosti.

Mudro odlučite kada ćete ići u kupovinu

Iako ovo pravilo ne vrijedi za sve, u nekim supermarketima postoje određeni dani u sedmici kada možete dobiti određene pogoodnosti i sniženja prilikom kupovine. Obratite se uposlenicima supermarketa u kojim redovno kupujete o tome kada imaju ove pogodnosti za svoje kupce.

Kupovina više istih proizvoda

Kupovina dva ili tri komada artikla koje svakodnevno kupujete, može napraviti veliku razliku ako ih kupite dok su na sniženju, a generalno kupovina spojenih proizvoda povoljnije je od pojedinačnog pakovanja. Prilikom ovakve kupovine važno je da ne pravite zalihe namirnica koje se brzo kvare.

Planirajte svoje obroke prema namirnicama koje su na akciji

Planiranje obroka prema namirnicama koje su na akciji jedan je od najboljih načina da uštedite novac. Takođe, planiranjem obroka tačno ćete znati koje namirnice ćete kupiti. Nećete imati problem nedostatka neke namirnice i neplanirane odlaske u supermarkete. Ovdje je važno da se držite popisa namirnica kojeg ste odredili kod kuće.

Tagovi:
 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.