ATV

Lice bez bora

Kineskinje otkrivaju svoju tajnu, izgledaćete i do 20 godina mlađe

  • Izvor: Agencije
  • 08.07.2022. 17:16

Kineskinje su poznate po tome što im koža stalno izgleda lijepo i zategnuto. Primjetićete da često ne možete da procijenite koliko imaju godina.

One za ovaj izgled ne koriste skupe kozmetičke preparate, već je tajna u prirodnim sastojcima. Pokušajte i možete izgledati i do 10 godina mlađe.

Čaj od lotusa

Čaj od lotusa treba da pijete na prazan stomak prije obroka. Može biti i hladan i topao. On je dobar zbog toga što otklanja višak tečnosti iz organizma, a žene iz Kine ga koriste kad žele da smršaju koji kilogram. Može se koristiti i kao detoks, a pomaže i ukoliko imate stomačne tegobe. 

Maska od kurkume

Ova maska je dobar saborac u borbi proziv starenja. Možete je kupiti u prodavnici ili napraviti sami, tako što ćete kurkumu pomiješati sa jogurtom ili medom. Pripazite se alergijskih reakcija, a ukoliko imate neke druge probleme sa kožom, obavezno se konsultujte sa dermatologom prije upotrebe.

Tai chi gimnastika 

Ona pomaže da uspostavite balans i ravnotežu u vašem organizmu. Podrazumijeva umjetnost pokreta, a veoma je cijenjena u Kini. Njeni glavni principi su ravnoteža i nježnost, a pomoći će vam i da pronađete unutrašnji mir, piše Magazin Novosti.

Veganski dan

U Kini, ljudi smatraju da je detoksikacija organizma veoma bitna. Zbog toga preporučuju da u toku nedjelje imate jedan veganski dan. Na taj način biste pročistili svoj organizam i povratili ljepotu i mladost. Tog dana ne smijete jesti meso i mliječne proizvode, a trudite se da u svoju cjelokupnu ishranu uvrstite što više svježe hrane koja će doprinijeti detoksikaciji. 

Tagovi: