ATV

Ljepota

Kora od banane "pegla" bore

 • Izvor: Agencije
 • 04.06.2023. 14:42

Domaćica i majka troje dece Alajna Rajan podijelila je svoj jeftin i efikasan trik za peglanje bora.

Ona je objasnila da koristi koru od banane da spriječi da joj se koža nabora. Da, dobro ste čuli!

Dok je Alajna napomenula da bi ova metoda mogla biti "odvratna", ona je potvrdila da to radi godinama i da je veoma efikasna prirodna alternativa botoksu. 

Dok je trljala koru od banane po licu, objasnila je: "U redu, stvarno odvratno, ali djeluje. Ovo je ono što radim godinama".

"To je odvratno, ali to je prirodni botoks. Unutrašnjost kore banane".

Alajnin video je očigledno impresionirao mnoge, jer je brzo postao viralan i sakupio nevjerovatnih 1,8 miliona pregleda. Ima 125,6 hiljada lajkova i 17,8 hiljada dijeljenja.U nedavnom članku, dermatolozi su otkrili dodatne prednosti banane protiv starenja kada koristite njihove prazne kore na koži.

Možda je teško povjerovati da vam je dio koji vam nedostaje u svakodnevnoj njezi kože dio smutija i pahuljica, ali je nedavni članak "Today" otkrio da su TikTok tvrdnje istinite, jer su dermatolozi procijenili prednosti kore od banane protiv starenja.

Iako ne postoje naučni dokazi koji bi dokazali efekte ovog voća na njegu kože, dermatolog iz Čikaga dr Džordan Karkvil i dr Adelin Kikam iz Teksasa dijele svoje iskustvo o prednostima. Prema dr Kikamu, tanini banane su slični onima koji se koriste u različitim proizvodima za njegu kože za zatezanje i toniranje. Poznato je i da ovi tanini pomažu u smanjenju podočnjaka i posvjetljuju ih.

Tagovi:
 • 18:11 Vremenska prognoza

  Svakog vikenda na programu ATV-a od 8:30h očekuje vas jedan od omiljenih vikend programa svih generacija i profila. U domaćoj produkciji, na šta smo posebno ponosni, emisija „Vikend vekerica“ već dugi niz godina na jedinstven način krasi program ATV-a.

 • 19:11 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.