Трикови

Нови начин припреме јаја: Овај рецепт ће одушевити гурмане

  • 29.04.2024. 09:05

Јаја за доручак су већ дуго времена омиљени избор многих, а када се комбинују с различитим састојцима и техникама кухања, могу постати права посластица за непца и извор енергије за почетак дана.

Овај начин припреме јаја ће вас освојити својом једноставношћу и богатим окусом - Oeufs Cocotte, или једноставније речено, јаја печена у слатком врхњу.

Овај класични француски рецепт не захтијева пуно труда нити посебних састојака, а резултат је права гастрономска посластица.

Састојци

  • 120 ml слатког врхња
  • 2 јаја
  • 2 кашике рибаног Gruyère сира
  • 1 кашика маслиновог уља 
  • ¼ кашике насјецканог свјежег власца
  • сол, бибер 

Припрема

Загријте пећницу на 190 степени. Мању ватросталну посуду с поклопцем намажите маслиновим уљем. 

Поспите 1 кашику Gruyère сира. Улијте врхње и зачините црним бибером. Разбијте јаја на врху, једно по једно, пазећи да жумањци остану нетакнути. Поспите преосталом 1 кашиком Gruyère сира и власцем. Зачините сољу и бибером.

Покријте ватросталну посуду и ставите је у посуду за печење. У посуду за печење улијте толико вреле воде да досеже отприлике до половице стијенки ватросталне посуде.

Пеците 9 минута, отклопите и наставите пећи још 3 до 6 минута, док се бјелањци не стврдну, али су жумањци још текући.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.