Укусно!

Рецепт за најукусније посне палачинке: Без млијека и јаја, топе се у устима

  • 30.03.2025. 14:52

Увијек је право вријеме за свима нам омиљене палачинке и чини се да бисмо сваког дана могли да их једемо, али ако постите – одмах посегните за прављењем по овом рецепту.

Посне палачинке припремају се без млијека и јаја, а толико су укусне и мекане да нећете моћи престати да их се једете. Најљепша варијанта је да их нафилујете мармеладом с укусом по жељи и поспете мљевеним орасима. Овај рецепт је идеалан за све оне који посте, а већ знате да се палачинке брзо и једноставно припремају.

Уколико желите, можете пробати и варијанту са какаом и шећером, кокосом... али пожељно је да састојке посипате на вруће палачинке како би се све фино растопило.

Такође могу бити попуњене циметом и шећером, а можете направити и слане палачинке, како је објашњено на Јутјубу, на каналу "Sherpica Recipes". На вама је само још да их направите!

Рецепт за посне палачинке

Састојци:

- 500 ml воде (плус још мало да би се разредило на густину течног јогурта)

- 350 gr меког брашна

- 1 кашичица шећера

- пола кашичице соли

- 2 кесице ванилин шећера или арома

- мало нарибане корице лимуна (не мора)

- 3 кашике уља за тијесто + неколико капи уља за пржење (у добром тигању без уља)

- 1 кашичица прашка за пециво

Припрема:

Измешајте воду, шећер, со, ванилу, уље и нарибану корицу лимуна. Додајте брашно и прашак за пециво. Измијешајте тако да нема грудвица и пеците у добро загријаном тигању. Док се пеку – смањите, тј. коригујте температуру да палачинке не би изгорјеле. Пеците их с обе стране. Намажите и уролајте, и – уживајте. Пријатно!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Златни дечко (12+)

    'Серија: Златни дечко (12+)

  • 23:00 Филм: Госпођица Слоун (12+)

    ' Филм: Госпођица Слоун (12+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм