Када температуре порасту, ријетко ко воли палити рерну и проводити сате у кухињи. У наставку вам доносимо рецепт за одличан љетни колач!
Потребни састојци:
петит кекс
млијеко
шећер у праху
гриз
маслац
бијела чоколада
шлаг пјена
љешњаци.
Како га припремити
Скувајте млијеко и додајте гриз уз непрестано мијешање. Затим додајте и шећер у праху, макните с ватре како се не би створиле грудице и добро промијешајте. Вратите на лагану ватру и кувајте 5 минута, уз мијешање. У крему затим додајте бијелу чоколаду и мијешајте док се чоколада не отопи. Оставите да се крема охлади и покријте је провирном фолијом.
У охлађену крему додајте маслац и добро измиксајте миксером, а по жељи у крему можете додати и екстракт ванилије. У посуду за колач сложите ред петит кекса које сте умочили у млијеко. На кекс затим распоредите крему и ставите у фрижидер да се охлади.
Док се колач хлади, направите шлаг па га распоредите по охлађеној креми. Цијели колач вратите у фрижидер на барем 3 до 4 сата. Шлаг поспите насјецканим љешњацима, нарежите и послужите