Једно од омиљених јела

Савршено укусна и сочна посна проја

  • Извор: Глас Српске
  • 01.12.2024. 11:19

Када је ријеч о омиљеним јелима, проја заузима посебно мјесто – савршена је за доручак, ужину или ручак.

Постоји много начина за прављене посне проје.

Постоје рецепти са ајваром, са празилуком, са шампињонима, можете користити и веганске производе као што је тофу.

Ово је  једноставан рецепт који ће вас сигурно одушевити и гарантовано нећете погријешити!

Састојци:

- 500 г кукурузног брашна

- 500 мл киселе воде

- 100 мл уља

- 1 кашичица соли

- 1 кашичица прашка за пециво

Припрема:

Загријте рерну на 200 степени. Помијешајте кукурузно брашно, со и прашак за пециво. Додајте киселу воду и уље и мијешајте док не добијете глатко тијесто.

Смјесу излијте у подмазану тепсију за печење.

Ставите тепсију у загрејану рерну и пеците пројицу око 30-35 минута или док не порумени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:30 ПарлаТВмент (Р)

    ‘ ПарлаТВмент (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 17:50 Тајне Музеја

    ' ‘Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.