Njega

Trik uz koji će vam kosa postati gušća, zdravija i sjajnija

 • Извор: Агенције
 • 27.07.2023. 10:05

Vjeruje se da može smanjiti gubitak kose, poboljšati zdravlje vlasišta i cirkulaciju i dodati sjaj kosi – rekao je Matrixov umjetnički menadžer i slavni stilisti Nik Stenson.

Brojna istraživanja potvrđuju mnoge prednosti vitamina E:

Smanjivanje gubitka kose

Jedno istraživanje pokazalo je da su pacijenti koji su uzimali dodatak vitamina E imali značajan rast kose u odnosu na grupu koja je primala placebo, kaže Stenson.

Neka istraživanja tvrde da vitamin E može poboljšati cjelokupnu cirkulaciju tijela. Cirkulacija je takođe povezana sa zdravim rastom kose. Tako mnogi stručnjaci za kosu zaključuju da ćete primjenom vitamina E podstaknuti cirkulaciju vlasišta.

Uravnotežuje ulje na vlasištu

Vitamin E je ulje koje ako koristite redovno može pomoći u ravnoteži ulja kojeg prirodno imate. Dakle, ako vaše vlasište suvo ili masno, možete razmisliti o korišćenju ulja E vitamina.

"Jednostavan način za korišćenje je nanošenje na kosu i vlasište, ravnomjerno raspoređivanje i dopuštanje da odstoji na kosi 10 do 15 minuta prije nego što nanesete šampon i normalno operete kosu", kaže Stenson i dodaje da je ulje vitamina E izvrsno za visoko teksturiranu i kovrčavu kosu ili bilo koju kosu koja je prirodno suva, prenosi mindbodygreen.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

  ''Серија: Црна Гуја (12+)

 • 23:05 Серија: 1993 (16+)

  ''Серија: 1993 (16+)

 • 23:50 Ноћни програм

  Ноћни програм