Зашто се прво пржи мљевено месо, па се тек онда додаје црни лук?

  • Извор: Б92
  • 18.04.2024. 15:38

Мљевено месо се у српској кухињи често користи. Од њега можете да правите надјеве за пите, пуњене паприке, тиквице..., али такође можете да припремате и мусаку, фаширане, ћуфте...

Мљевено месо не кошта пуно и може да се комбинује са скоро свим намирницама.

Најчешће се користити тако што се испржи, а српске домаћице обично праве једну грешку када га припремају.

Откривена нова превара: Купила пиле па се шокирала, обавезно провјерите

Откривена нова превара: Купила пиле па се шокирала, обавезно провјерите

Постоји разни трикови и савјети који омогућавају да оно увијек буде сочно и укусно, али да ли знате како се правилно пржи?

Скоро свака домаћица прво пропржи сјецкани црни лук, а када он омекша додаје мљевено месо и наставља да пржи. Сада је откривена и дуго чувана тајна зашто то није добро. Ако прво пропржите мљевено месо, поре ће му се боље затворити и тако ће се смањити могућност да га препржите и да оно буде суво. Такође, када се лук дода након пржења меса боље ће пустити ароме и побољшати укус мљевеног меса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:30 Аграр (Р)

    '' Аграр (Р)

  • 12:55 Документарни филм: Павле Вујисић (Р)

    '' Документарни филм: Павле Вујисић (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.