Postignite volumen

Četiri frizure koje čine da kosa izgleda bujnije i gušće

  • Izvor: Kurir
  • 08.11.2022.12:36

Tanka kosa često izgleda beživotno, ali uz pravu frizuru može biti i te kako bujna i puna volumena o kom ste oduvijek sanjale.

Kosa bez volumena koja je duga i ravna često djeluje beživotno, te biste trebali da razmislite od tome da kosu skratite bar na srednju dužinu.

Kako bi tanka kosa izgledala gušće, predlažemo vam ove 4 frizure uz će dobiti na volumenu, a opet neće biti toliko zahtjevna za održavanje.

1. Razdjeljak sa strane + talasi

Prva i najvažnija stvar - obratite pažnju da prvi prednji pramen prebačen na stranu posjeduje značajan volumen u korjenu, jer ako splasne, čitava frizura gubi formu. Kako to postići? Nakon pranja kose, fenirajte je okruglom četkom od korena (za stvaranje volumena), a preusmjeravanjem kose na stranu. Zatim blago uvijte kosu peglom ili figarom tako da lokne budu velike, raskošne, i ne zaboravite - razbarušene. Za kraj dodajte lak za učvršćivanje kako biste obezbijedili dugotrajnost frizure.

2. Razdjeljak na sredini + talasi

Kratka, ali oštra frizura jeste najbolja opcija za ljude sa tankom kosom. Tu nastupa lob, ali onaj razbarušeni, u teksturiranim talasima koji stvaraju iluziju punoće u kosi. Najbolji način za postizanje ovog izgleda jeste blago uvijanje peglom, ali ne svakog pramena - neka frizura izgleda nonšalantno. Takođe, raščešljajte je na kraju i učvrstite specijalnim preparatima za volumen.

3. Popularna Wolf frizura

Ko ne bi želio malo volumena iz 70-ih, baš onakvog kakve su nosile modne ikone tog doba. Slojevitost ove frizure čini tanku kosu bujnom bez napora jer kada ošišate ovakav oblik, neće vam biti potrebno mnogo svakodnevnog vremena za njeno stilizovanje.

4. Stepenasta frizura

Ako imate tanku kosu, zaboravite na šišanje na ravno. Stepenasti oblik ujedno znači i dodavanje slojeva tankoj kosi što čini da izgleda voluminozni. Neka kosa bude lepršava, te pokušajte da zadržite prirodnu teksturu nakon sušenja, bez ispravljanja ili uvijanja.

Tagovi: