ATV

Bitna je njega

Četiri savjeta kako zadržati ljetni izgled kože duže

 • Izvor: Agencije
 • 05.09.2022. 13:23

Dok se neki raduju, a neki tuguju, došlo je vrijeme da se pozdravimo s ljetom i napravimo doček za hladnije dane.

Mnoge su prednosti ljeta koje nas uveseljavaju, a jedna od njih je sigurno i summer glow ili ljetni ten. Iako štetne, uz ispravnu zaštitu i njegu, sunčeve zraka nam pružaju i topliji ten kože tijela i lica. Nažalost, kratko traje te je potrebno nekoliko trikova za očuvanje hidrirane i sjajne kože lica.

Piling lica

Piling lica je must u svakoj skin care rutini. Dok u ljetnom periodu imamo više slobode s ovim korakom, tokom hladnijih dana potrebno je ispravno dozirati korištenje pilinga. Piling je tu da nam pomogne s ožiljcima od akni, mrljama na licu i znakovima starenja, ali i da pripremi kožu za kreme i serume. Međutim, s dolaskom suvog i hladnog vremena, piling će učiniti da naša koža bude suha i crvena. S toga, piling koristite jednom sedmično za što bolji učinak.

Krema za sunčanje

Mitovi o korištenju kreme za sunčanje su posljednjih nekoliko godina razbijeni. Dok smo ih kao mali koristili samo za sunčanje na plaži, istina je da je ovu kremu potrebno koristiti tokom cijele godine. Preporučujemo da vam bude stalni gost na polici s kremicama. 

Hidratacija

Hidratacija dolazi iznutra, s toga je unos vode jako bitan i za našu kožu. Pored predodređene količine vode koju treba da pijete, neka vam pri ruci bude i ružina vodica ili sličan preparat koji ćete nanositi nekoliko puta u danu, kako biste koži lica pružili dodatnu hidrataciju. 

Serum za njegu lica

Ako niste do sada, vrijeme je da dodate serum u svoju skin care rutinu. Serumi se lako apsorbuju u kožu i rade na poboljšanu teksture i tena kože. Nanosite ih nakon čišćenja lica, a prije hidratantne i kreme za sunčanje., piše Bonjour.ba

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.