ATV

Preporuka dermatologa

Evo koji proizvod za njegu lica treba da koristite tokom zime

 • 28.11.2018. 10:21

Kada je riječ o njezi kože, praktično je nemoguće da preporučite jedan proizvod koji odgovara svima upravo zbog toga jer svako od nas ima različitu vrstu kože, kao i specifične potrebe.

Ipak poznati dermatolog otkriva da postoji jedna vrsta proizvoda koji odgovara svim tipovima kože, te se može reći da je svima potreban tokom zime. 

Riječ je o ulju za lice koje vam može mnogo pomoći u zaštiti i hidriranju kože, ali i matiranju tena. 

"Kada je izloženja vlagi, vjetru, odnosno zimskim uslovima, koža je podložna dehidrataciji, što može biti loše posebno u kombinaciji sa visokim temperaturama u unutrašnjosti doma, Možda mislite da će topla kupka pomoći da hidrirate kožu, ali ako biste to radili previše često možete postići suprotne efekte - da vaša koža postane iritirana i podložna pucanju, ističe dr Lortšer. 

Upravo zbog toga poznati dermatolog vjeruje da ulja mogu biti brzo rješenje, ali i da pruži odlične rezultate "na duge staze"'. 

"Ako vaša koža postane suva i hrapava na dodir, stavite ulje uveče, nakon čišćenja ili kupke, kako biste postigli hidrataciju. Ovaj sloj ulja na koži će sprečiti gubitak hidratacije", objašnjava. 

I dok možda oni koji imaju problem sa masnom kožom bi radije izbjegli ovaj proizvod, Lortšer ističe da su ulja posebno dobro za njih. 

"Tretiranje kože ovim uljima zapravo postižete ravnotežu i štite kožu od pretjerane produkcije ulja. Suprotno popularnom vjerovanju, većina ulja odgovara masnoj koži sklonoj upali i aknama. Na primjer, mineralna ulja i jojoba ulje bez sulfata su odlični", zaključuje dermatolog.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.