Savjet

Sedam boja kose idealnih za zimu

  • Izvor: 24sata.hr
  • 21.12.2021.20:56

Ako vam je zima tužna i depresivna, nemojte brinuti. To vrlo lako možete promijenite s nečim vrlo jednostavnim, a to je nova boja kose.

Svi znamo koliko nas veseli neka nova promjena, a posebno kada je riječ o novoj frizuri ili boji. Neki će se ove zime odlučiti za bogatije, tamnije nijanse, a frizer Nik Stenson predviđa da će ledeno hladne nijanse ove zime zauzimati beauty scenu.

Ako ne znate kako transformisati svoj izgled i postići sasvim novi look pogledajte koje boje su ove zime IN.

1. Espresso smeđa

Prirodno je da ljudi žele postati tamniji kada zahladi. Smeđe nijanse su nešto bogatije i egzotičnije zimi, a kosa vam još više može izgledati sjajnije. 

2. Ledeno plava

Ledeno plava se može uporediti s hladnim vremenom vani, ali moramo priznati kako je to uz smeđu boju, jedna od najčešćih nijansi preko zime. Ova super-blijeda, ledena platinasto plava nijansa podsjeća nas na Elzu.

"Ako volite ovakve nijanse, ledeno plava je vaša boja sezone. Ako idete kod frizera, a to se preporučuje, svakako napravite i Olaplex tretman. To će vam pomoći u zaštiti vaše kose kada ju posvjetljujete", kaže slavna frizerka Lori Hips.

3. Kestenasto crvena

"Od bordo do bakrene i svega između, razne crvene nijanse su takođe vrlo popularne ove zime. Bez obzira želite li cijelu kosu u jednoj nijansi ili želite pramenove, s crvenim nijansama nećete pogriješiti. Mnogima će se svidjeti",- kaže slavna frizerka Mišel Klivlend.  

Nikako nemojte zaboraviti da ovakva nijansa, boja kose žudi za sjajem tako da je morate svakodnevno održavati. 

4. Bakrena

Svjetlija od kestenjaste, ova bogata boja ima toplu bazu žutog zlata i narandžastih nijansi koje pristaju praktički svakom tonu kože.

Ova boja savršeno će izgledati na sjajnoj i njegovanoj kosi.

"Bakrena nijansa može se prilagoditi kako bi odgovarala vašem tonu kože, ali i vašem životnom stilu i ličnosti. Oni koji imaju svijetloplavu ili svjetlosmeđu kosu vrlo lako će postići ovu boju. Međutim, oni s tamnijom kosom moraće prethodno posvijetliti kosu kako bi dobili ovu boju", kaže kolorist za slavne Riši Kandasami.

5. Jet-black

Ako vam boja tamne čokolade nije dovoljno tamna, Odvažite se na malo tamnije ili najtamnije što možete dobiti, a to je crna. Prema frizeru Metu Svajniju, crna boja (kakvu ima Megan Foks) može učiniti da kosa izgleda zdravo i sjajno. 

6. Hladno plava s dozom nježno roze

Ova boja je seksi verzija hladno plave.

"Platinasta, svijetlo-plava boja neka bude podloga. Dodatak nježnih rozih pramenova dodaće u vašu kosu razigranost te će osvijetliti svačije lice i ton kože za zimu. Ova boja idealna je za one s plavim i zelenim očima", kaže Kandasami, prenosi "24sata.hr".

7. Razigrana smeđa

Slavni koloristi preporučuju ombré bronde, mješavinu smeđih i blonde nijansi, kakvu nosi Dženifer Lopez i Hajli Biber. Kosa je gotovo uvijek tamnija u korijenu i svjetlija na vrhovima, tako da je ovaj trend savršen izbor za one koji traže boju koju nije potrebno puno održavati. Višedimenzionalne boje obično se najbolje ističu kada je kosa ravna, ali izgledaju odlično i ako imate valovitu ili kovrčavu kosu, piše "Real  Simple".

Tagovi: