Нови љетни рецепт да се засладите.
САСТОЈЦИ:
3 јаја
220 г шећера
1 ванилин шећер
220 мл млијека
220 мл уља
190 г гриза
150 г брашна
1 прашак за пециво
230 г пекмеза од марелица
За глазуру:
150 г чоколаде за кување
150 мл павлаке за шлаг
ПРИПРЕМА:
У посуди сједините јаја, шећер и ванилин шећер. У добијену смјесу сипајте млијеко, промијешајте, па онда додајте и уље. Поново ручно промијешајте смјесу. Затим у смјесу додајте пекмез и измијешајте да остане што мање грудвица. На крају додајте гриз и брашно с прашком за пециво те умутите смјесу. Тепсију величине 35x20 цм намастите те побрашните и сипајте смјесу. Колач пеците у рерни загријаној на 200 степени 25 минута. Испечен колач оставите да се прохлади. За то вријеме направите глазуру. На нижој температури на шпорету загријавајте павлаку за шлаг, те му додајте чоколаду за кување уситњену на мање комадиће. Када се чоколада отопи, глазуру прелијте преко колача и пустите да се стврдне прије резања, преноси Рецептура.
Уживајте!