"Estetski izgleda sjajno"

Kuvar otkrio koliko bi koštao Salt Baeov zlatni biftek od 960 evra ako ga napravite sami

  • Извор: Аваз
  • 28.12.2022. 17:16

Kuvar Džek Mankuso čuveni je Salt Baeov zlatni biftek vrijedan 960 evra napravio za svega 100 evra. Cijeli proces pripreme je snimio i objavio na društvenim mrežama.

Video se može pogledati na Instagramu ili TikToku kuvara Mankusa, a u njemu pojašnjava kako skupocjeni biftek, koji Nusret Gokce prodaje u svojim restoranima, zapravo i ne košta baš tako puno. 

Pojašnjava cijeli proces pripreme

Salt Bae, odnosno Gokce, sprema 24-karatni zlatni tomahawk-steak, koji je veoma popularan pogotovo kod slavnih osoba koje se onda time hvale na društvenim mrežama. Međutim, Mancuso je dokazao da biftek  baš i nije tako luksuzan kako ga Gokce predstavlja.

U videu Džek pojašnjava cijeli proces pripreme mesa, pokazuje kako ga treba marinirati, mazati uljem i začinima, zatim pojašnjava način pečenja, a na kraju dolazi do onog dijela kada ga se pozlaćuje.

Džek naglašava kako se jestivo zlato u listićima može kupiti za oko 23 evra, što znači da je ukupno zajedno sa odreskom, začinima i maslinovim uljem, potrošio oko 100 evra.

- Iskreno, raditi s ovim zlatnim listićima je prava muka. Oni su veoma krhki, lome se i nevjerovatno su ljepljivi - rekao je Mankuso i potom ispričao kakvog je okusa steak.

"Estetski izgleda sjajno"

- Estetski izgleda sjajno. Okusi su isti kao i kod normalnog tomahawka. Eto, ako želite, isprobajte sami kod kuće ovaj recept, samo što ga sigurno nećete platiti tako puno kao kod Salt Baea - rekao je Mankuso.

Тагови: