ATV

Sve snimila kamera

Medvjed opet prišao kućama, tri psa ga otjerala!

 • 29.05.2023. 08:08

Tri psa hrabro su se odbranila u Rumuniji od medvjede, u gradu Brašovu kada je on ušao u dvorište jedne od kuća, a snimak sa nadzornih kamera pokazao je kako su ga sa te teritorije otjerala zapravo tri šnaucera.

Kako piše Digi 24, na snimcima koje je zabilježila kamera vidi se kako vlasnica kuće mirno sjedi na trosjedu na terasi dok joj pred očima, samo nekoliko metara dalje, prolazi medvjed, dok njeni psi nisu situaciju posmatrali sa sigurne udaljenosti te su odlučili da medvjeda otjera iz dvorišta.

Medvjed upao u pekaru i počastio se kolačima

Medvjed upao u pekaru i počastio se kolačima

- Tri šnaucera su potrčala prema medvjedu te su lajali na njega. Medvjed je vrlo brzo pobjegao od njih te je preskočio ogradu i napustio dvorište - navodi ovaj portal, a prenosi Avaz.


Medvjed napao muškarca u Bugojnu

Medvjed napao muškarca u Bugojnu

Takođe, prema navodima medija, taj medvjed je kasnije snimljen u dvorištu susjedne kuće, ali i dok je trčao ulicama u Brašovu.

Medvjed protrčao kroz dvorište

Medvjed protrčao kroz dvorište

Samo u posljednjih mjesec dana u ovom rumunskom okrugu registrovano je više od 100 poziva na broj 112, a tokom kojih su građani prijavili prisustvo medvjeda u naseljenim područjima.

Tagovi:
 • 07:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (R) (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina