Лена је преталентована

Ова преслатка дјевојчица спрема најбоље пите, а ево како је то научила

  • 14.07.2025. 15:46

Да ли бисте вјеровали да један од најљепших бурека у Србији прави једанаестогодишња дјевојчица? Упознајте Лену Кљајић, дјевојчицу из Србије која својим вјештинама већ сада задивљује цијели регион. И не само то - њени снимци у којима развлачи коре за пите постали су вирални, а Лена је од миља прозвана најмлађом пекарком Србије.

Лена Кљајић развлачи коре с таквом лакоћом и прецизношћу да би јој и много старији занатлије позавидјели. Њена вјештина, али и шарм, освојили су срца гледалаца на друштвеним мрежама, а сада и телевизијску публику - Лена је гостовала у јутарњем програму телевизије Прва гдје је открила детаље о свом необичном хобију.

''Први пут сам са пет година направила кифле и ситно пециво'', испричала је Лена у емисији.

''Онда сам учила да правим пите. То сам све гледала од тате – како он то пребацује преко главе – и мало по мало, сад и ја то могу'', додала је.

Њена посвећеност је импресивна: потребно јој је око 15 минута да смота једну целу питу, а како сама каже, најважније је да је пита лијепо развучена и да има добар изглед.

Њени другари из школе одушевљени су њеним умијећем, па често долазе код ње како би учили – и заједно правили пите.

''Дођу код мене некад, па заједно правимо пите, учим их'', каже Лена с осмијехом.

Оно што Лену издваја, осим завидног умијећа у тако раном узрасту, јесте искрена љубав према занату. Ужива у мијешењу, развлачењу, слагању и печењу пецива, а највише у заједничком раду са родитељима.

''Планирам да наставим, волим тај посао. Волим да помажем мами и тати, волим да правим пите - објаснила је.

На њеном инстаграм профилу можете видјети како ова мала мајсторица прави праве кулинарске чаролије. Снимци њених брзих и сигурних покрета док коре лепршају кроз ваздух постали су прави хит, а Лена инспирација свима који вјерују да страст не познаје године.

У времену када се дјеца често везују за екране, Лена је показала да једно срце пуно ентузијазма, руке веште и посвећеност могу да створе нешто предивно — и веома укусно, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: