Neobičan hobi

Penzionerka plete kape od pseće dlake

 • Izvor: Agencije
 • 10.02.2023. 10:01

Slavica i samojed Don nerazdvojni su prijatelji već više od decenije. Prije tri godine kada je njihov kraj pogodio razorni zemljotres, njihovo prijateljstvo je dobilo novu svrhu.

Umjesto da baca dlaku kada ga očetka, Slavica je Donovu raskošnu dlaku počela da koristi kao modni materijal.

"Ovo je drugi naš samojed, prvi je imao 12 i po godina kada smo morali da ga uspavamo, ali tada sam radila kao privatnik i nije bilo šanse da se bavim nečim drugim. Gledala sam Engleze kako prave sve i svašta od svega, htjela sam i ja da predem, ali nisam znala, pa sam počela da filcam. Bilo mi je žao da se ta dlaka baci, jer je predivna", ispričala je Slavica Majić iz Hrvatske, penzionerka sa neobičnim hobijem.

Don beskrajno uživa u češljanju, a onda ponosno gleda u svoju vlasnicu koja njegovu dlaku pretvara u šalove, kape, posudice, čak i kuglice za jelku. Puno truda, učenja i kreativnosti rezultiralo je šarenom kolekcijom.

"Imamo šalove od pseće dlake, kape, razne posudice za vazu sa cvijećem, novčanik za sitni novac...", nabraja Slavica. 

Osim savjeta sa interneta, Slavica uglavom uči sistemom pokušaja i grešaka. 

"Mislim da mi je na učenje otišlo jedno kilo i po vune, sreća bila je domaća, pa nije bila skupa", dodaje ona.

Iako svi hvale njenu kreativnost, ima i onih kojima je sve to pomalo čudno.

"Naš narod je jako čudan inače i naš narod se zgražava nad svime. Pitaju: 'Kako pseće dlake? Zašto pseće dlake' Pa nisam ja njemu ništa uradila, on je živ, srećan, a umjesto da to bacim, ja to iskoristim", objašnjava.

Koristi i slobodno vrijeme koje je dobila odlaskom u penziju i izrađivanje modnih komada od pseća dlake i vune je samo jedan od projekata na kojima radi. "Osim ovoga idem i na kurs zlatoveza i super mi je", ističe Slavica i dodaje da je najponosnija što se njenom unuku dopada ono što radi.

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.