Brazil

Proglasili ga mrtvim, a on se probudio u mrtvačnici

 • Izvor: Agencije
 • 04.12.2022.12:41

Pacijent iz Brazila je pronađen živ u vreći za tijelo kada je radnik mrtvačnice vidio da su mu oči otvorene nakon što je proglašen mrtvim u bolnici.

Porodici Žozea Ribeira da Silve (62) čak je uručena i smrtovnica. Ovaj onkološki pacijent proglašen je mrtvim u bolnici u gradu Uruakuu, u saveznoj državi Gojas, 29. novembra, prema lokalnim izvještajima, prenosi San.

Uzrok Žozeove smrti je naveden kao komplikacije usljed raka usta. Njegova sestra Aparesida rekla je da joj je to rečeno oko 20 sati i da je tijelo ostavljeno porodici da spremi sahranu. Žoze je potom proveo oko pet sati u vreći dok je premještan iz bolnice u pogrebno preduzeće udaljeno više od 100 kilometara u opštini Rialma.

Po dolasku tamo oko 1 ujutro 30. novembra, jedan od radnika je zatekao čovjeka otvorenih očiju u vreći za tijelo i primijetio da diše, ali otežano.

Pogrebno preduzeće je tada kontaktiralo Hitnu pomoć i Žoze je odveden u obližnju bolnicu gdje je i sada hospitalizovan. Njegova porodica je takođe obavještena o kardinalnoj grešci u bolnici.

– Pozvao me je radnik pogrebnog preduzeća, očajnički tražeći da odem tamo jer mi je brat živ. Nevjerovatno šta se desilo, moj brat je proveo pet sati u plastičnoj kesi, na hladnom. Bilo je užasno, tako nešto je potpuno neprihvatljivo – kazala je Aperesida za lokalne medije.

Žoze se od početka ove godine liječi od raka usne duplje. Kada je proglašen mrtvim, navodno je disao kroz cijev za traheotomiju umetnutu kroz prednji dio vrata.

Bolnica je od nakon incidenta saopštila da je ljekar koji je potpisao smrtovnicu pacijenta otpušten. U međuvremenu, tehnički direktor bolnice otputovao je u Rialmu da pruži pomoć članovima Žozeove porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.