Bakterije se razvijaju na toplom

Jelo ohladiti prije odlaganja

  • 05.12.2018. 07:10

Mnogi su uvjereni da je hranu prije odlaganja u frižider najbolje ohladiti. Ali, ostavljanje tople hrane na sobnoj temperaturi zapravo je poziv za bakterije. 

U kvarljivoj hrani bakterije koje uzrokuju bolest, mogu se razviti za dva sata, osim ako se hrana odmah ne stavi u frižider.

Ipak, tek skuvana, vruća hrana ne smije odmah u frižider, jer otpuštajući toplotu, smanjuje temperaturu u frižideru i time ugrožava drugu hranu. 

Stoga je preporučljivo da se ona prvo ohladi do temperature koja neće ugroziti druge namirnice u frižideru, a idealno bi bilo u što kraćem roku tako što bi prije odlaganja u frižider stajala na nekom hladnijem mjestu u stanu ili kući.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.