Oblikovanje figure

Ove 2 moćne vježbe jačaju vaše tijelo i poboljšavaju funkcije mozga

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 17.06.2022.09:45

Topli dani su nam uveliko stigli, a s njim i vrijeme kada nosimo šortseve, suknje i kupaće kostime koji otkrivaju više kože

Ukoliko još uvijek niste zadovljni svojom figurom, ekspert za ishranu Majkl Mozli predlaže dvije jednostavne jutarnje vježbe koje će vam pomoći da oblikujete tijelo, piše Mirror.

Doktor Mozli, inače tvorac čuvene dijete 5:2, a koga je Medicinsko udruženje iz Britanije proglasilo „medicinskim novinarem godine“ nedavno je gostovao u podkastu BBC radija 4, gde je preporučio dvije vježbe snage koje, ako se praktikuju redovno, mogu da imaju značajne zdravstvene prednosti, ali i pospješuju gubitk kilograma.

Dijeta 5:2 je primjer onoga što se zove povremeni post ili vremenski ograničena ishrana. U svom najosnovnijem smislu, sistem 5:2 znači da možete da jedete šta želite pet dana u nedjelji. Tim danima pokušavate da i dalje jedete u razumnim količinama. Onda dva dana nedeljno značajno ograničavate unos kalorija. Često se unos svodi na 500 kalorija dnevno.

Dvije vežbe, svima poznate, pomažu da postignemo željene ciljeve, a riječ je o sklekovima i čučnjevima.

"Postoji fascinantno istraživanje koje govori o prednostima vježbi snage, o tome kako svega nekoliko minuta vježbi otpora, gdje vam nije potrebna nikava posebna oprema, mogu da poboljšaju funkcije mozga i mišiće", kazao je Mozli.

"Sklekovi su definitivno najbolja vježba za izgradnju snage gornjeg dijela tijela i održavaju tonusa mišića", dodao je.

Druga vježba koju bi trebalo da dodate u svoju dnevnu rutinu su čučnjevi, koji ne samo da pomažu u oblikovanju mišića već je otkriveno da su jedna od najboljih vježbi za poboljšanje funkcija mozga.

"Preporučujem da se ove dvije vežbe rade rano ujutru jer na taj način podižete energiju tijela, poboljšavate rad srca i pospješujete rad mozga", zaključio je Mozli, prenosi Telegraf.

Tagovi: