ATV

Једна врста је посебно отровна

Скривена опасност у тоалет папиру широм свијета

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 17.11.2023. 22:38

Већина људи уопште не размишља о томе да би тоалет папир могао бити опасан за здравље.

Када је тоалет папир у питању, желимо што мекши и бјељи папир или пак боје које ће одражавати “хармонију” у купатилу.

Али истина је да је ова врста папира најотровнија за ваше тијело.

Јесте ли знали да постоји више од 100.000 хемикалија које се користе у комерцијалним производима од папира? Једна од најгорих хемикалија која се користи је хлор.

Има га углавном у већини производа које свакодневно користимо, као што су дјечије марамице, папирни ручници, филтери за кафу, кутије за млијеко, итд.


Оги ускоро треба на лијечење у Француску, покажимо хуманост и помозимо

Оги ускоро треба на лијечење у Француску, покажимо хуманост и помозимо

Ове отровне материје улазе кроз нашу кожу и долазе у наш крвоток. Најопаснији од ових токсина је хлор и нажалост, већина конвенционалних тоалет папира обрађује се хлорним избјељивачем.

Хлорни избјељивач ствара опасне токсине попут диоксина и фурана. Ти се токсини накупљају у нашим тијелима, стварајући опасну ситуацију за наше здравље. Што је још горе, вјерује се да је избијељени папир најканцерогенија хемикалија позната науци, пише "Јутарњи".

"Тоилет Пејпер Енциклопеди" објашњава:

“Многе творнице целулозе и папира користе хемикалије на бази хлора за избјељивање бијеле целулозе. Ове хемикалије реагују с органским молекулама у дрвету и другим влакнима стварајући многе токсичне нуспродукте, укључујући диоксин. Хлорисани тоалет папир садржи највећу количину фурана од свих козметичких марамица… Диоксин, нуспроизвод избјељивања, једна је од најотровнијих хемикалија које је створио човјек. Након што се пусти у околину, постојан је јер га природне бактерије не могу ефикасно разградити. ‘Диоксин‘ се често користи као општи израз за три акутно токсичне хемијске групе: праве диоксине, фуране и поликлориране бифениле (ПЦБ)".

1. Користите небијељени тоалетни папир

Кориштењем небијељеног тоалет папира, који се састоји од 100 посто целулозе, заштитићете своје најинтимније дијелове тијела од потенцијално опасних алергијских реакција, али и избјећи накупљање штетних и врло опасних хемикалија у тијелу. 


Дјевојка има два женска полна органа, може с оба имати односе и затруднити

Дјевојка има два женска полна органа, може с оба имати односе и затруднити

ебијељени тоалет папир је смеђе боје, природне боје целулозе, а током производње не пролази завршни процес избјељивања хлором, због чега задржава природну боју.

Небијељени тоалет папир је будућност која нам се убрзано приближава.

2. Купујте од провјереног произвођача – читајте декларације

Како бисте себе, своје пријатеље и породицу заштитили од разних здравствених проблема изазваних хемикалијама у производима које свакодневно користите, свакако прочитајте декларацију.


Пазите се: Познати астролог открио два знака којима се не пише добро

Пазите се: Познати астролог открио два знака којима се не пише добро

Данас треба пазити - кад нешто купујете, прочитајте састав, ко је произвођач...

Не дајте се заварати непознатим брендовима који нису истакли како су нешто направили. Вјерујте произвођачима који су велики извозници, који имају сертификате за своју широку палету производа, али вас никада нису разочарали.

3. Тоалет папир није неопходан

Најбољи избор за врхунску хигијену, а и за заштиту околине је кориштење бидеа или постављање малог туша уз ВЦ шкољку.

Ако сте били у Вијетнаму, засигурно сте испробали овај метод.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм