Sastanak Viškovića i Gajića

Austrijska kompanija zainteresovana za investicije u Srpskoj

 • Izvor: ATV
 • 18.01.2023.13:42

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovorao je danas u Banjaluci sa Milanom Gajićem, regionalnim direktorom za istočnu Evropu i Balkan austrijske kompanije SSB infrastruktura (SSB infrastructure) prilikom čega je iskazano interesovanje za investicije u Republici Srpskoj.

Tokom sastanka, predstavnici austrijske kompanije iskazali su interesovanje za potencijalne investicije u Republici Srpskoj, sa posebnim osvrtom na razvoj projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske nakon sastanka.

Višković je predstavio raspoložive projekte u ovim oblastima, te ukazao na brojne pogodnosti koje se pružaju za investicije u Republici Srpskoj, uključujući i raspoložive podsticaje za ulaganje u oblasti proizvodnje električne energije. 

On je istakao da je opredjeljenje Vlade Republike Srpske da se u neposrednom kontaktu sa privrednicima, porijeklom sa naših prostora, predstave investicione potencijale Republike Srpske, a koji imaju preduzeća, koja rade na tržištima i vode velike kompanije, uspostave kontakti i da se promovišu i predstave privredni potencijali Republike s ciljem privlačenja investitora da ulože u Republiku Srpsku.

 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.