ATV

Predsjednik SNSD-a

Dodik: EU nikada ne daje sredstva džabe

 • Izvor: SRNA
 • 01.06.2023. 18:02

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da EU nikada ne daje sredstva džabe, navodeći da se uvodi nova praksa da se blokiraju sredstva koja su ranije odobrena i zarađena.

"Što se tiče sredstava od EU, kada vam nešto odobre, ništa niste dobili džabe. To su sredstva koja su dogovorena za ranije projekte, koji su realizovani. Uvodi se nova praksa u kojoj za prethodno, zbog nečega budućeg, nešto blokiraju", izjavio je Dodik na konferenciji za novinare u Mostaru, odgovarajući na pitanja da li će sredstva iz EU biti odblokirana.

Dodik je podsjetio da je i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković govorio javno o tome.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da nijedan projekat iz BiH ne može biti blokiran zato što je to neko procijenio izvana, jer se time blokira čitav proces.

Sjednica Vlada Srpske i FBiH 8. juna, formiran tim za pripremu izmjena Izbornog zakona

Sjednica Vlada Srpske i FBiH 8. juna, formiran tim za pripremu izmjena Izbornog zakona

Čović je rekao da je ključno pitanje da se sredstva iz EU odblokiraju.

On je naveo da se o toj temi nedavno razgovaralo i sa evropskim komesarom za proširenje EU Oliverom Varheljijem.

"Čini mi se da u tom dijelu lagano dolazimo do razumijevanja i da će se, ako mi budemo slali ovakve poruke iz BiH, i taj proces otvoriti. Poruke koje su nam ovih dana dolazile iz EU jeste jedna potpuno nova dinamika, ali mi moramo odrediti ljude koji će koordinisati prema EU, kao i teme", naglasio je Čović nakon sastanka lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića, SDP-a Nermina Nikšića, kao i stranačkih delegacija.  

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina