ATV

Предсједник Азербејџана

Додик упутио писмо Алијеву: Српска жели стабилан мир и просперитет за пријатељски Азербејџан

 • Извор: РТРС
 • 27.09.2023. 09:38

Република Српска жели стабилан мир и просперитет за регион Карабаха и пријатељски Азербејџан, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у писму које је упутио предсједнику Азербејџана Илхаму Алијеву.

- Помно пратим дешавања која се односе на ситуацију у региону Карабаха и желим да кажем да је решавање вишедеценијских спорова, као у историји многих других народа и држава широм свијета, захтијевало храброст и мудрост јаког и мудрог лидера - навео је Додик у писмо које је објављни на званичном сајту предсједника Азербејџана.

Додик је исказао искрену наду да ће новонастала ситуација отворити могућност пуне интеграције овог региона и његових становника, као и њиховог даљег развоја и напретка.

- Још једном желимо дуг и стабилан мир и просперитет региона Карабаха и цијелог Азербејџана - навео је Додик.

Додик је подсјетио и на састанак са Алијевим који је одржан 20. августа.

- Желим да изразим ахвалност на прилици да се 20. августа сретнем са Вашом Екселенцијом у Будимпешти и да разговарамо о даљим могућностима сарадње између Републике Српске и Републике Азербејџан. Примите, изразе мог дубоког поштовања и лепих жеља за Ваше лично здравље и благостање, као и за напредак и просперитет једног пријатељског народа Републике Азербејџан - закључио је Додик у писму.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.