Гласање за резолуцију о Сребреници

Грци бијесни: Спрема се издаја Срба

 • Извор: Танјуг
 • 23.05.2024. 12:46

Грчки лист Демократија објавио текст у коме је наведено да се спрема нова издаја Срба, јер је Грчка спремна да подржи "лудачки" захтјев да се злочин у Сребреници прогласи геноцидом зато што то од ње траже Нијемци.

- Док међународна заједница затвара очи пред Понтијским геноцидом и одбија да осуди Турску, Њемачка, САД и друге земље у њиховој сфери утицаја (Руанда, БиХ, итд.) страствено промовишу проглашење међународног дана "Сјећање и обиљежавање геноцида 1995. године у Сребреници", за које је предложено да буде 11. јула сваке године - наводи се у тексту објављеном на насловној страни листа.

Српска страна, која се поново скоро сама бори против свих и признаје да су можда почињени ратни злочини, али ни у ком случају геноцид, наводи лист, апеловала је на Грчку, упркос "недавном забадању ножа у леђа у Савјету Европе", да то не чини позивајући се на традиционално пријатељске односе.

- Предсједник Србије Александар Вучић у видео поруци тражи од Грчке да се уздржи од релевантног гласања, знајући, како каже, да је Грчкој тешко да гласа против и позива се на заборављено, током Мицотакисовог периода, грчко-српско пријатељство - наводи лист.

Лист, преносећи дијелове текста резолуције, оцјењује да ће бити изузетно занимљиво видјети какав ће став Грчка заузети по још једном критичном питању, као и коначан резултат гласања, за резолуцију која "олако усваја термин геноцид" за грађански рат у бившој Југославији, гдје су заиста почињени ратни злочини, али ни у ком случају геноцид.

- А шта више, када међународна заједница то деценијама негира (подлежући турским пријетњама) за Понтима, упркос 350.000 мртвих и хиљадама присилно расељених људи - закључује лист, алудирајући на масакр над Грцима у регији Понтуса који су починили Турци између 1914. и 1923. године.


Пратите нас и путем Вибера

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.