ATV

Министар унутрашњих послова

Каран: МУП ће остати стуб безбједности свих институција Српске

  • Извор: СРНА
  • 21.11.2023. 12:14

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је данас да ће МУП остати стуб безбједности Српске и свих институција, поготово оних које су нападнуте голом силом, неуставно и незаконито, као што је предсједник Републике.

Каран је нагласио да МУП стоји иза свих својих институција и иза свог предсједника.

"Данас обиљежавамо крсну славу МУП-а Републике Српске - Аранђеловдан, да се прије свега присјетимо свих наших припадника, њих 782, који положили своје животе и трајно их уградили у темеље Републике Српске и дали нам слободу", изјавио је Каран новинарима у Бањалуци након полагања вијенаца на централно спомен-обиљежје МУП-а Републике Српске.

Каран је навео да је МУП био једна од првих организованих служби, јединица, која је стала у заштити српског народа и Републике Српске која је основана 9. јанура 1992. године.

Почело обиљежавање крсне славе МУП-а Републике Српске

Почело обиљежавање крсне славе МУП-а Републике Српске

Он је истакао да је на данашњи дан дошао мир, додавши да је Република Српска тада жртвовала дио свог суверинитета зарад мира и направила данашњу сложену федералну заједницу, те јој дала 10 надлежности.

Каран је рекао да БиХ никада од 1995. године није била држава, увијек је била или нека територијална администартивна или федерална јединица као што је била и у ЗАВНОБиХ-у федерална јединица бивше Југославије.

"Изазови свих 28 година након мира пред МУП-ом нису престали, откидале су се све надлежности Републике Српске и уништаван њен статус. МУП је свих 28 година штитио уставни поредак и стабилност Републике Српске и свих њених грађана, то радимо и данас. Данас је МУП снажна организована цјелина, организована институција која је способна да штити уставни поредак и безбједност Српске и свих њених грађана", нагласио је Каран.

Амиџић: МУП доприноси очувању мира, реда и безбједности грађана

Амиџић: МУП доприноси очувању мира, реда и безбједности грађана

Он је рекао да је то показано, прије свега, дјелујући у борби против тешког и организованог криминалитета, те да ће бити и убудуће један од приоритета, посебно област наркоманије, привредног криминалитета, малољетничке делинквенције, високотехнолошког криминалитета.

"Не бисмо то могли да није институција Републике Српске, само посљедњих неколико година уложено је 176 милиона КМ за опремање МУП-а, за инфраструктурне пројекте, објекте", рекао је Каран.

Министар унутрашњих послова Републике Српске рекао је да је изграђен, односно реконструисан велики број објеката и да се и данас гради.

"Ове године набављене су и подијељене нове униформе за наше полицајце, обновили смо готово у потпуности возни парк, набавили смо велики број опреме за наше криминалистичке службе, за наше посебне посебне полицијске снаге, Специјалну антитерористички јединицу, Жандармерију", нагласио је Каран.

Славимо Аранђеловдан: Вријеме данас одређује каква ће бити година

Славимо Аранђеловдан: Вријеме данас одређује каква ће бити година

Он је навео да су набављена лагана теренска возила, хеликоптери, да су опремљене коњичке јединице и велики број других јединица способних да се боре са најтежим облицима криминалитета, да одржавају повољно стање јавног реда и мира, те да ће се то чинити и убудуће.

"Наша је захвалност за све наше припаднике МУП-а који су дали животе и наше је трајно опредјељење да породице погинулих полицајаца запошљавамо у МУП-у", додао је Каран.

Он је рекао да готово 500 дјеце погинулих припадника МУП-а сада ради у Министарству, што је готово седам одсто састава.

Каран је истакао да је будућност МУП-а да се даље скупа са Републиком гради, кадровски јача, поготово кроз Средњу школу унутрашњих послова.

"Вјерујем да сваки дан стичемо све веће повјерење и да са нашим грађанима будемо стуб стабилности Републике Српске", закључио је Каран.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Немирни (12+)

    Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

  • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

    Серија: Мочвара (16+) (Р)