ATV

Предсједник БОРС-а

Остојић: Суд БиХ ослобађањем Дрековића наставља да понижава правду

  • Извор: СРНА
  • 22.11.2023. 14:00

Предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Радан Остојић рекао је да је Суд БиХ ослобађајућом пресудом Рамизу Дрековићу још једном потврдио да га не занимају српске жртве, да је већина процеса за злочине над Србима обична фарса и да служе само за понижавање жртава, њихових породица и правде.

"Да се суди по правди, Дрековићу и припадницима Четвртог корпуса такозване Армије БиХ, требало је судити и за бројна друга дешавања у којима је страдао велики број Срба са подручја Коњица, а не само за погибије српских цивила у Калиновику", рекао је Остојић Срни.

Остојић је рекао да је ово још једна у низу срамотних, али, нажалост, и очекиваних одлука Суда БиХ.

"Ова пресуда Суда БиХ је још један корак уназад у процесу потпуног помирења на подручју БиХ и у разградњи сложене државне заједнице БиХ", закључио је Остојић.

Апелационо одјељење Суда БиХ правоснажно је ослободило некадашњег команданта Четвртог корпуса такозване Армије БиХ Рамиза Дрековића оптужбе за злочине над српским цивилима у Калиновику 1995. године.

Оптужница Тужилаштва БиХ теретила је Дрековић да је у прољеће 1995. године издао директну, строго повјерљиву наредбу артиљеријским јединицама на ширем подручју општине Коњиц да изврше неселективно гранатирање Калиновика, насељеног Србима. 

Пратите нас и путем Вибера