Kozarska Dubica

Radenko Reljić isključen iz SNSD-a

  • Izvor: ATV
  • 06.07.2021.19:25

Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica isključen je iz SNSD-a, odluka je donesena jednoglasno na sastanku proširenog opštinskog odbora.

PReljić je smijenjen na prijedlog Rodoljuba Topića odbornik SNSD-a.

SNSD će u ovoj opštini zadržati većinu, jer su odbornici Senada Zlokapa i Suzana Babić koji su prethodno napustili stranku, ponovo uz SNSD,

"Ovim odbornicima koji su napustili partiju dali smo mogućnost 48 sati da se vrate u partiju, ako to urade smatraće da nisu nikada ni otišli, ako to ne učine biće potvrđena odluka o njihovom isključenju", rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

SNSD je prije nekoliko dana izgubio skupštinsku većinu nakon što je pet odbornika napustilo ovu stranku i formirali skupštinsku većinu čiju okosnicu čine SDS, DNS i PDP, zajedno sa nezavisnim odbornicima.

Radenka Reljića, načelnika Kozarske Dubice, optuživao je upravo Rodoljub Topić da je želio nenamjenski da potroši sredstva koja je opština dobila od Republike Srbije, a ne da se planski zatvaraju dugovi opštine, investira u kapitalne projekte i izdvaja novac za socijalne grupe.

On kaže da je Reljić već potrošio dio sredstava od donacije u iznosu od od 5.150 evra, što je neviđen skandal i o tome postoje dokazi.

- Rad Reljića je materijal za policiju. Cilj SNSD je da se usvoji odluka kako će se utrošiti sredstva Srbije i to je sve. Odbornici koji su nas napustili biće isključeni iz SNSD - rekao je Topić prije nekoliko dana.

Rankica Marelj je izabrana za predsjednika OO SNSD Kozarska Dubica.