ATV

Бањалука

Рајилић: Српска ће наставити да постоји упркос подвалама

 • Извор: СРНА
 • 21.11.2023. 09:06

Република Српска наставиће да постоји упркос санкцијама или било којим подвалама, изјавила је предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић поводом 28 година од парафирања Дејтонског мировног споразума.

"Непријатељи из рата исти су и данас, желе да сруше мир и Републику Српску. Зато за Србе који желе и славе мир уводе санкције. Неће им то успјети. Кад није успјело бомбардовањем и оружјем неће ни неким папирима по којима пишу санкције или одлукама или било којим подвалама", поручила је Рајилићева.

Она је напоменула да је Република Српска настала у миру и међународно верификована потписивањем Дејтонског мировног споразума.

Рајилићева је подсјетила да је током Одбрамбено-отаџбинског рата погинуло више од 23.500 српских бораца и више од 5.500 српских цивила.

"Жртвом и крвљу сачувана је Република и међународно верификована", рекла је Рајилићева, поводом 28 година Дејтонског споразума.

Она је истакла да ће српски народ увијек славити мир и борити се да живи и ради у миру. 


Жунић: Опстанак БиХ могућ, само уз поштовање свих елемената споразума

Жунић: Опстанак БиХ могућ, само уз поштовање свих елемената споразума


Пратите нас и путем Вибера

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)