ATV

Провокације

Вехабије на Маглићу код крста - клањали и читали езан

  • Извор: АТВ
  • 05.12.2023. 17:14

На планини Маглић код крста крајем прошлог мјесеца окупили су се припадници вехабијског покрета како би испровоцирали српски народ, наводи извор АТВ-а.

На врху Маглића окупили су се тачно у подне 30. новембра и клањали.

Један од вехабија, наводи извор АТВ-а, је читао и езан.

Провокације из ФБиХ стижу свакодневно а ово је само још једна у низу.

Српски народ и његови званичници константно позивају на мир и суживот али из ФБиХ свакодневно раде супротно - провоцирају, вријеђају и желе да наметну своје. Тако су, неуспјешно, покушали да у Републици Српској прославе 25. новембар, такозвани дан државности БиХ. Када им тај план није успио, поједини политичари из Сарајева дошли су у Бањалуку, али не онако помпезно како су најављивали.

Подсјећамо, почетком новембра у Котор Варошу организован је такозвани "Марш мира“ на којем су окупљени носили ратне заставе, ратне униформе, а чули су се и ратни покличи.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез недавно је изјавио да на територији Републике Српске постоје војни кампова за обуку и паравојне формације.

Хелеза су демантовали сви надлежни органи па је и ова његова изјава још само једна у низу провокација.

Осим тога, сваке године се и у Бужиму организује такозвано обиљежавање слома "фебруарске офанзиве" а које је сваке године све радикалније. Овом обиљежавању присуствује и велики број дјеце.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: