Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Na sjednici vlada Srpske i FBiH o deblokadi projekata

 • Извор: СРНА
 • 07.06.2023. 08:47

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je Srni da je utvrđen dnevni red sutrašnje zajedničke sjednice vlada Srpske i Federacije BiH na kojoj će biti riječi o pitanjima važnim za oba entiteta s ciljem deblokade projekata i poboljšanja kvaliteta života stanovnik

"Riječ je o raspodjeli sredstava od putarina, kadrovskim rješenjima u `Elektroprenosu`, zaštiti domaće proizvodnje, zabrani izvoza oblovine i drugim zajedničkim projektima", naveo je Višković.

On je rekao da je važno razgovarati jer se dijalogom dolazi do rješenja i realizacije projekata važnih za stanovnike Republike Srpske i Federacije, te dodao da je i u proteklom periodu insistirao na održavanju sjednice, ali da nije došlo do realizacije.

"Mislim da bi u narednom periodu trebali bar jednom u šest mjeseci da imamo sjednice dvije vlade. Ima mnogo pitanja koja su od interesa za građane jednog i drugog entiteta. Kada se dvije vlade usaglase oko jednog pitanja, onda bi Savjet miinistara trebalo samo da realizuje dogovoreno", smatra Višković.

Višković: Oznaka tajnosti za auto-put Banjaluka-Prijedor do izvođenja radova

Višković: Oznaka tajnosti za auto-put Banjaluka-Prijedor do izvođenja radova

On je dodao da je cilj da se na sjednici postigne dogovor koji će važiti u narednom periodu, odnosno da se ne blokiraju projekti koji su u fazi dogovora ili realizacije.

"Tu su i pitanja o poreskoj politici, da usaglasimo to pitanje da bi privrednici imali identične uslove za rad", naglasio je Višković.

Premijer Srpske je naveo da možda nije moguće postići dogovor o svim pitanjima, ali je naglasio važnost razgovora jer će to otvoriti mogućnost da se i na nivou resornih ministarstava dogovaraju i realizuju projekti.

Višković: Kinezi zainteresovani za izgradnju fabrike u Ugljeviku, biće zaposleno oko 100 radnika

Višković: Kinezi zainteresovani za izgradnju fabrike u Ugljeviku, biće zaposleno oko 100 radnika

"Optimista sam zato što je uopšte došlo do zajedničke sjednice. Pet godina, koliko sam i predsjednik Vlade Republike Srpske, pokušao sam nametnuti ovo pitanje. Poslije pete godine sam uspio i zašto ne bih bio optimista", rekao je Višković.

Sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH biće održana sutra u Banjaluci u 13.00 časova.

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

  ''Црна Гуја