Mandatar

Višković započeo konsultacije za sastav nove Vlade

  • Izvor: ATV
  • 25.11.2022.09:14

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković započeo je danas u Banjaluci razgovare sa predstavnicima političkih partija o personalnim i kadrovskim rješenjima, kao i o resorima u novoj Vladi Srpske.

Višković je ranije istakao da je rano govoriti o personalnim rješenjima kada je riječ o ministrima u novoj Vladi.

"Danas ulazim u drugi krug konsultacija sa političkim partijama", rekao je Višković.

Višković je napomenuo da postoje zakonom predviđene procedure, da mora uvažiti sve političke partije i socijalne partnere i razgovarati sa Privrednom komorom, Unijom udruženja poslodavaca, sindikatima i nevladinim sektorom.

"To su sve naši partneri i želim sve da ih uvažim i tek kada obavim razgovor sa svima, pojaviću se u medijima i na neki način govoriti možda malo bliže", naveo je sinoć Višković.

On je rekao da je veći dio ekspozea završen i da se još radi na finesama tog dokumenta jer treba da se razgovara sa socijalnim partnerima i nevladinim sektorom.

Višković je naglasio da će novu Vladu podržati komotna skupštinska većina i izrazio očekivanje da će nova Vlada raditi efikasnije u odnosu na neki prethodni period.

"Prioritet u radu nove Vlade Republike Srpske biće socijalno pravednije društvo i demografski održivo društvo u Srpskoj", istakao je Višković.

On je naveo da će poslije izbora nove Vlade Srpske, biti formirane tri radne grupe.

Prema njegovim riječima, prva će imati zadatak da u prvom kvartalu iduće godine sačini socijalnu kartu Republike Srpske, druga će se baviti demografskom politikom, a treća strategijom razvoja Srpske do 2030. godine, prenosi "Srna".

On je rekao da Republika Srpska ima ugovorenih nekoliko milijardi investicionih projekata u oblasti putne infrastukture i energetike, te izgradnje turističkih, zdravstvenih i drugih kapaciteta, te dodao da će svi oni ostati prioritet i vodilja u radu nove Vlade Republike Srpske.