Пјевач

Миле Китић има чак три пензије: Ево колики износ прима из Њемачке

  • 22.04.2024. 13:24

Пјевач Миле Китић попут његове колегинице Лепе Лукић прима чак три пензије.

Миле Китић је, наиме, једном приликом открио колика су му пензиона примања.

– Ја сам већ у пензији, седам година. Имам велику пензију. БиХ 62 евра, пошто сам живио у Сарајеву, уплаћивао сам пензионо и социјално. Имам и овдје 70 евра, може да се скупи за ручак. Шалим се мало, уплаћивао сам минималце само да бих имао здравствено осигурање. Имам нешто мало и њемачке пензије, али, ако се до сад нисам организовао да мирно проведем остатак живота, онда би требало да ме убију. Педесет година пјевам, подерао сам се пјевајући, ако нисам успио нешто да сачувам онда, ништа нисам урадио. Нисам неке милионе зарадио, али имам довољно да живим безбрижно до краја живота. Чак и Елена… Нити јој требају кола, нити стан, има све, испричао је својевремено Миле Китић за домаће медије.

Грађани опрез: Лажни еври харају тржиштем

Грађани опрез: Лажни еври харају тржиштем

Миле тад није поменуо колика је цифра која му стиже из Њемачке, али како је Курир раније открио у питању је 1.600 евра.

Миле Китић је наводно, порез у Њемачкој почео да плаћа 1994. године јер је једино тако могао да добије радну визу за цијелу Европу, не рачунајући да ће једног дана имати и додатну корист од тога. Плаћао је намете паушално, што је на годишњем нивоу у Њемачкој око десет хиљада евра.

То је и испричао једном приликом за медије, али и да је платио казну управо због неизмирених обавеза.

Хаос у болници: Трудница претукла двије медицинске раднице и чистачицу

Хаос у болници: Трудница претукла двије медицинске раднице и чистачицу

– Ја сам се једном опекао и од тада водим рачуна. Иако није била моја грешка, деведесетих сам због неплаћања пореза морао да измирим дуг од 100.000 марака са каматом. Иначе, сад уредно плаћам порез у Њемачкој, према којој имам ту обавезу без обзира ма то гдје наступам, јер тамо имам пријављено мјесто боравка.

Пратите нас и путем Вибера