Trener Juventusa

Alegri ne ohrabruje: "Vlahović? Vidjećemo..."

  • Izvor: ATV
  • 07.11.2022.10:40

Trener Juventusa Masimilijano Alegri zabrinuo je pričajući o Dušanu Vlahoviću poslije pobjede nad Interom u derbiju Serije A (2:0).

Srpskom reprezentativcu to je bio treći uzastopni meč koji je propustio za torinski tim, nakon što se povrijedio protiv Benfike u Ligi šampiona.

Vlahoviću je stradao primicač i od tada se vodi polemika da li će i u kojoj mjeri to da ga spriječi da nastupa za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Alegri je poslije meča pričao o stanju srpskog napadača i nije znao da odgovori da li će se vratiti u stroj prije Mundijala.

"Vidjećemo... Trenutno ima upalu i videćemo da li će se oporaviti prije pauze usljed Svjetskog prvenstva", rekao je Alegri i dodao o ostalim povrijeđenim igračima Juventusa.

"U ponedjeljak očekujem povtatak Mekenija i Paredesa u trenažni process, Ken će nam takođe biti na raspolaganju od utorka", saopštio je Alegri na konferenciji za medije.

Juventus je poslije dužeg vremena dobio jedan veliki meč.

"Najlepše je vidjeti dostupne igrače kako pomažu jedni drugima, to je ono što vam je potrebno da pobjeđujete. Da bismo postigli svoje ciljeve, važno je staviti lične ciljeve na stranu i fokusirati se na ciljeve tima. Sada ne smijemo da sve upropastimo protiv Verone", ističe Alegri.

Podsjetimo, "orlovi" će se okupiti 14. novembra, Mundijal u Kataru počinje 20. novembra, a Srbija prvi meč igra protiv Brazila četiri dana kasnije.