Fabijan O'Nil

Odlazak kontroverznog fudbalera: Spiskao bogatstvo, radio kao konobar nakon uspješne karijere

 • Izvor: Kurir
 • 25.12.2022.18:14

Proslavljeni urugvajski fudbaler Fabijan O'Nil preminuo je u 49. godini.

Bivši fudbaler Juventusa hitno je hospitalizovan u Montevideo zbog komplikacija prouzrokovanih cirozom jetre.

O'Nil je bio smješten na odjeljenje intenzivne njege i ljekari su se danonoćno borili da ga spasu.

Nažalost, nisu uspjeli u tome.

Ovo nije bio prvi put da je 49-godišnji fudbaler u teškom stanju zbog problema sa jetrom. Naime, on je 2016. i 2020. godine bio hospitalizovan zbog problema sa mokraćnom bešikom i jetrom.

Uspio je da se oporavi, ali zbog konzumiranja alkohola situacija se ponovo pogoršala.


O' Nil je profesionalnu karijeru započeo u Nasionalu koji se takmičio u Prvoj ligi Urugvaja, a u prvom timu bio je u periodu od 1992. do 1995. godine. 1996. godine potpisuje za Kaljari (Italija) u kome ostaje do 2000. godine kada prelazi u Juventus. U januaru 2002. godine potpisuje za Peruđu, da bi se naposljetku vratio u Kaljari koji je tada bio u Seriji B.

Uslijedilo je penzionisanje i O' Nil se vratio u Urugvaj gdje se posvetio uzgoju stoke na ranču. Međutim, u januaru 2003. godine odlučio je da se vrati najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, te opet potpisuje za Nasional. Ali, za urugvajskog prvoligaša u toj sezoni nastupao je samo pet puta.

Namještao utakmice u italijanskom fudbalu

"Dok sam bio igrač Kaljarija namjestio sam utakmicu s Kjevom. Jednim i drugima je odgovarao remi dok smo se borili za opstanak. Od čelnika svojih klubova dobili smo i nagradu za opstanak u ligi. Dogovorio sam remi sa kapitenom Kjeva, kao i sa svojim saigračima. Još smo se išli u kladionice da uložimo novac na neriješen rezultat. U 87. minutu smo poveli s 2:1 preko Dijega Lopeza. Prišao sam mu i rekao: Ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas razapeti. I onda smo do kraja meča primili gol", rekao je svojevremeno Urugvajac.

On je istakao da je namjestio i jednu utakmicu dok je igrao za Peruđu.


"Bio sam kapiten Peruđe. Dogovorio sam rezultat i opet smo se svi kladili. Sve je prošlo kako smo se dogovorili", rekao je O'Nil.

POROCI GA UPROPASTILI

Spiskao novac na klađenje, spore konje i brze žene!

Tokom karijere zaradio je ogroman novac, ali je sve spiskao na poroke i lijepe žene.

"Ništa više nemam. Potrošio sam 14 miliona dolara. Ko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene", rekao je O'Nil i dodao:

"Siromašan sam, ali opet sam srećan. Glavno je da porodica i ja imamo nešto da jedemo. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat".

O' Nil je trošio novac i na alkohol i noćne provode.

"Moja je krivica. Žene su se zaljubljivale u moje pijano izdanje, a onda su pokušavale da me promijene. Niko nije mogao da me promijeni. Čak su mi nudili i pomoć psihologa. Od mene su bogatije i moje bivše žene".


Slavni Urugvajac na kraju bio prinuđen da radi kao konobar kako bi preživio.

Nakon operacije koju je imao prije nekoliko godina obećao je djeci da će prestati da pije, išao je i na kliniku za odvikavanja, ali nije izdržao.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.