"Zatvoreno poglavlje"

Ronaldovo obraćanje trajalo samo 132 sekunde, glavom odmahivao na pitanje pa napustio salu

  • Izvor: klix.ba
  • 25.11.2022.09:52

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo nakon utakmice protiv Gane u okviru 1. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u fudbalu pričao je na konferenciji za medije koja je trajala nešto više od dvije minute, a evropski mediji pišu da mu je toliko trebalo da se smjesti, komentariše utakmicu, sasluša prvo pitanje i napusti salu.

Ronaldo je proglašen igračem utakmice nakon trijumfa njegovog Portugala rezultatom 3:2, a evropski mediji pišu da mu je pojavljivanje na konferenciji za medije trajalo 132 sekunde te da je počeo odmahivati glavom nakon što je čuo pitanje o Mančester junajtedu.

"Važno je da smo pobijedili. Pobijedili smo u prvoj utakmici, želim pomoći svojoj ekipi, a ovo je bio prekrasan trenutak, moje peto svjetsko prvenstvo. Pobjeda nam je veoma važna i znamo koliko je bitno dobro otvoriti ovakva takmičenja. Ponosan sam i na svjetski rekord jer sam postao jedini igrač koji je postigao gol na pet svjetskih prvenstava", rekao je Ronaldo.

Nakon toga, gotovo očekivano, dobio je pitanje o Mančester junajtedu, a nakon što je kratko odgovorio što je imao, ustao je i napustio salu u kojoj se održala konferencija za medije.

"To je poglavlje zatvoreno ove sedmice. Ta je priča gotova i želim novi dobar početak", rekao je Ronaldo kojem nije bilo drago nakon što je čuo pitanje o, sada već bivšem klubu.


Podsjećamo, Ronaldo je ranije ove sedmice raskinuo ugovor s Mančester junajtedom nakon što je uoči Svjetskog prvenstva u Kataru žestoko kritikovao tim s Old Traforda te iznio brojne negativne stvari iz kluba.

Uz to, dodao je da ne poštuje menadžera Erika ten Haga, nakon čega je bilo jasno da je njegova druga epizoda u redovima Crvenih đavola stvar prošlosti.

(Klix)