Oglasili se nakon priča

FS Portugala i igrači poručili: Ronaldo je uzor svima!

 • Izvor: ATV
 • 08.12.2022.20:14

Kristijano Ronaldo je naš uzor, poručuju ovo iz Fudbalskog saveza Portugala, a s čime se slažu i igrači koji nastupaju za nacionalni tim.

Ovo je odgovor na priče koje posljednjih nekoliko dana kole oko seleckije Portugala, što u velikoj mjeri narušava atmosferu u timu koji se bori za plasman u polufinale Mundijala u Kataru.

"Kristijano je naš kapiten čak i ako je na klupi. On je pravi kapiten i njegov primjer slijedimo svi, čak i kad ne igra. Znate li šta je napravio kad je saznao da neće igrati? U svlačionici je razgovarao s nama i hrabrio nas, pogotovo Gonzala Ramosa, koji je igrao umjesto njega. Nikad nije rekao da bi nas mogao napustiti", kaže Ronaldov saigrač, Otavio.

Iz Saveza poručuju da je Ronaldo profesionalac te da njegova posvećenost nacionalnom timu, nikada nije bila upitna.

"Svaki dan koji Ronaldo provede u reprezentaciji je jedinstven po nivou posvećenosti i profesionalizma koju demonstrira, njegova posvećenost reprezentaciji nikad nije bila upitna. Svoju posvećenost je demonstrirao i na utakmici sa Švajcarskom. Svi smo usmjereni prema tome da ovo Svjetsko prvenstvo bude najbolje koje je Portugal ikad odradio" saopštili su iz Fudbalskog saveza Portugala. • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.