"David može da pobijedi Golijata"

Moša i Tirke svim srcem uz "orlove": Neka se ponovi "Montevideo"

  • Izvor: Kurir
  • 24.11.2022.18:43

Na prvom Svjetskom prvenstvu 1930. godine u Urugvaju selekcija Jugoslavije, koju su uglavnom činili fudbaleri iz Srbije, savladala je favorizovani Brazil sa 2:1 i na kraju podijelila je treće mjesto sa SAD.

Priču o ovom istorijskom meču na veliko platno prenio je reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić u filmu "Montevideo, bog te video".

Glumci iz filma, koji su na specifičan način osjetili mundijalski duh tokom snimanja, biće svim srcem uz selekciju. Nadaju se da će se reprezentativci Srbije s prvenstva vratiti kao i prije 92 godine, kao pobjednici.

"Fudbal nije moj sport, ali, što se mene tiče, neka se ponovi ‘Montevideo’ i okej smo", kratko je poručio Petar Strugar, koji je oživio lik Blagoja Moše Marjanovića.

I filmski Aleksandar Tirnanić Tirke je optimista.

"Ne bi bilo prvi put da David na kraju bude ispred Golijata. Vjerujem u naše momke. U njihovu srčanost. Šaljem im vjetar u krila", rekao je za Kurir Miloš Biković.

Najveći fan fudbala u glumačkoj ekipi je, kao i na velikom platnu, Slobodan Boda Ninković, koji je tumačio lik novinara Đorđa Kustudića.

"Piksi je uspio da opusti momke i napravi atmosferu. U Kataru su moguće velike stvari od naše reprezentacije. Naravno, na svakom velikom takmičenju sve zavisi od prvog meča. Po mojoj prognozi, Brazil i mi idemo dalje iz naše grupe. Prvi dani Mundijala pokazali su da ne postoje favoriti i autsajderi. Najstabilnije mi djeluju Francuska i Španija, koja ima mlad tim. Ako prođemo grupu, možemo da se nadamo uspjehu. Srbija može da napravi čudo u Kataru", konstatuje Ninković.

Andrija Kuzmanović u filmu je igrao golmana Milovan Jakšića, a kao tinejdžer bio je sjajan fudbaler.

"Nekada sam trenirao fudbal i išao na utakmice, ali sad nisam stigao da odem ni na jedan meč naše reprezentacije. Ipak, sve je moguće. Znam da će naši momci ostaviti srce na terenu", rekao je Kuzmanović.

Od ženskog dijela glumačke ekipe sport prati Nina Janković, koja je odigrala na platnu slikarku Valeriju, djevojku Moše Marjanovića.

"Biće teško, nek bude što biti ne može", poručuje Jankovićeva.

(Foto: Instagram/montevideobogtevideo)

Tagovi: