Kopenhagen

Sramno: Danci fudbalere Maroka uporedili s majmunima

  • Извор: Телеграф
  • 20.12.2022. 11:20

Danska televizija je načinila ozbiljan eksces, pošto je u svom programu uporedila fudbalere iz Maroka sa majmunima, zbog načina na koji su slavili sa svojim majkama poslije utakmice.

Maroko je stigao do polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru, igrali su protiv Francuske i Hrvatske, gdje su pretrpjeli dva poraza i tako ostali na 4. mjestu, ali su svakako načinili veoma dobar uspjeh.

Oni su poslije svake utakmice slavili tako što bi otišli kod svoje porodice, koja bi ih zagrlila, izljubila, što je jedna danska televizija iskoristila na jedan poprilično ružan način.

Domaćin jednog šoua, Soren Lipert je usred emisije podigao uvis sliku majmuna koji se grli, rekavši da izgleda poput "porodičnog" okupljanja Marokanaca poslije utakmica, prenosi "Telegraf.rs".

Odmah nakon ovoga i nakon što su se ljudi pobunili, Danska televizija "TV 2" i njihov domaćin Kristijan Hog Andersen su pročitali saopštenje u kom se izvinjavaju zbog konteksta na koji je ovo prihvaćeno u narodu, ali je već bilo prekasno da se stvari isprave.

Тагови: