Kopenhagen

Sramno: Danci fudbalere Maroka uporedili s majmunima

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 20.12.2022. 11:20

Danska televizija je načinila ozbiljan eksces, pošto je u svom programu uporedila fudbalere iz Maroka sa majmunima, zbog načina na koji su slavili sa svojim majkama poslije utakmice.

Maroko je stigao do polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru, igrali su protiv Francuske i Hrvatske, gdje su pretrpjeli dva poraza i tako ostali na 4. mjestu, ali su svakako načinili veoma dobar uspjeh.

Oni su poslije svake utakmice slavili tako što bi otišli kod svoje porodice, koja bi ih zagrlila, izljubila, što je jedna danska televizija iskoristila na jedan poprilično ružan način.

Domaćin jednog šoua, Soren Lipert je usred emisije podigao uvis sliku majmuna koji se grli, rekavši da izgleda poput "porodičnog" okupljanja Marokanaca poslije utakmica, prenosi "Telegraf.rs".

Odmah nakon ovoga i nakon što su se ljudi pobunili, Danska televizija "TV 2" i njihov domaćin Kristijan Hog Andersen su pročitali saopštenje u kom se izvinjavaju zbog konteksta na koji je ovo prihvaćeno u narodu, ali je već bilo prekasno da se stvari isprave.

Tagovi:
 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.