Бањалука

На игре БРИКС-а отпутовала прва група репрезентативаца Српске

  • Извор: СРНА
  • 11.06.2024. 14:48

Прва група репрезентативаца Републике Српске отпутовала је данас из Бањалуке у Казањ, гдје ће учествовати на Спортским играма земаља БРИКС-а, рекао је Срни помоћник министра за спорт Српске Марио Ђуран.

Ђуран је навео да сљедећа група спортиста путује за Казањ 15. јуна.

"Ово је велики значај не само за спорт Републике Српске, већ уопште Републику. Први пут се појављује репрезентација Српске на тако великом догађају", рекао је Ђуран.

Он је похвалио организацију овог спортског догађаја.

Репрезентација Републике Српске ће од 12. до 23. јуна учествовати на Играма БРИКС-а у Казању, респектабилном такмичењу на којем је учешће потврдило 97 земаља.

Међу више од 4.000 страних учесника и спортиста који ће одмјерити снаге у 27 дисциплина су и представници Републике Српске, у неколико спортова.

Републику Српску ће у Русији представљати 84 члана спортске делегације, од чега 64 спортиста, који ће се такмичити у осам дисциплина.

У Бањалуци је синоћ одржана свечаност на којој су представљени спортисти из

Српске, а којој су присуствовали званичници Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је историјски тренутак учешће спортиста из Српске на Играма БРИКС-а у Казању, гдје ће под заставом и химном Републике Српске први пут представљати своју земљу.


(Фото: РТРС)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: