ATV

Srpska open

Lajović o pobjedi nad Đokovićem: Bio sam iznenađen

  • Извор: Б92
  • 04.05.2023. 16:43

Srpski teniser Dušan Lajović analizirao je protekli period koji je bio i te kako dobar za njega.

Skočio je na 40. mjesto osvajanjem Srpska opena, dok je u Madridu stigao do trećeg kola, gdje ga je poslije preokreta izbacio Jan Lenard Štruf.

Lajović je u Banjaluci pokazao zavidan nivo tenisa, savladavši i Novaka Đokovića.

"Turnir sam počeo sa komplikovanom prvom rundom (Krajinović), u drugom sam igrao veoma dobro protiv Barerea i onda je u četvrtfinalu Novak bio najveći izazov. Uvijek sam vrlo lako gubio od njega. Mnogo mi je značio taj meč, turnir generalno je donio veliku promjenu. Bio sam umoran poslije te pobjede, ali sam psihički bio spreman da se borim za svaki poen. U tome je bila razlika", rekao je Lajović.

Španski novinar je konstatovao da kada Španci pobjede Rafaela Nadala osjećaju se maltene kao da treba da se izvinjavaju.

"I ja sam se tako osjećao. Sa Novakom mečevi nikada nisu laki jer smo van terena u dobrim odnosima, što znači da je teže kada se suočimo. Bio sam iznenađen nivoom tenisa, ali ljudi su na kraju vidjeli da sam odigrao odličan meč i podržali su meč. Bez te podrške navijača teško da bih osvojio turnir", dodao je on.

Dušan se polako vraća u vrh svjetskog tenisa.

"Ne znam, u 2022. sam prošao kroz težak period, dosta sam pao na rang listi, čak sam došao do toga da se zapitam šta su mi zapravo ciljevi. Pitao sam se da li mogu da postanem bolji igrač nego što sam bio. Došao sam do zaključka da sam sposoban za to, da mogu da se vratim, da radim. Da ne vjerujem u ovo, ništa ne bi imalo smisla, bilo bi nemoguće da nastavim da igram. Želim da dam sve od sebe da se vratim u vrh, osjećam da sam ponovo blizu tog cilja", zaključio je Lajović.

Тагови: