Teniski turnir

Koliko su zaradili banjalučki ugostitelji i trgovci tokom Srpska opena

  • Извор: Глас Српске
  • 03.05.2023. 08:31

U kasu banjalučkih trgovaca, ugostitelja i drugih privrednih subjekata koji posluju u sistemu fiskalizacije tokom teniskog turnira Srpska open slio se gotovo 41 milion KM, što je, prema procjenama upućenih i do 50 odsto više u odnosu na druge sedmice.

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske ukupan evidentirani promet preko fiskalnih kasa u maloprodaji u Banjaluci od 16. do 23. aprila ove godine iznosio je 40,814 miliona KM.

"U istom periodu ukupan evidentirani promet preko fiskalnih kasa u maloprodaji u cijeloj Srpskoj bio je 162,674 miliona KM“, rekli su u Poreskoj upravi Srpske.

ATV ekskluzivno: Šta piše u krivičnoj prijavi protiv Draška Stanivukovića?

ATV ekskluzivno: Šta piše u krivičnoj prijavi protiv Draška Stanivukovića?

Da je u tom periodu više posla bilo u kafićima, restoranima i prodavnicama na području Banjaluke i šire potvrđuju ugostitelji i prodavci koji još sumiraju rezultate iz prethodnih dana, ističući da su gužve u objektima tokom turnira bile evidentne.

Predsjednik Upravnog odbora “Horeke” Goran Kurtinović posebno je izdvojio vikend tokom turnira, kada se u ugostiteljskim objektima tražilo mjesto više, što, kaže, potvrđuje i činjenica da je tih dana promet bio višestruko povećan.

“Dešavanja u Srpskoj, tačnije u Banjaluci dugo nisu privukla toliki broj gostiju. Nadamo se da će turizam u najvećem gradu Srpske nastaviti da se razvija ovim intenzitetom, jer smatram da smo proteklih dana u svijet poslali jednu zaista lijepu sliku iz grada na Vrbasu“, rekao je Kurtinović, dodajući da u prvim danima turnira nisu imali mnogo posla, a na to je vjerovatno uticalo vrijeme. Prema njegovim riječima, tih sedam dana prednjačili su gosti iz Srbije i Slovenije.

Srednjoškolac iz Gradiške kreirao aplikaciju “Digitalni farmer”

Srednjoškolac iz Gradiške kreirao aplikaciju “Digitalni farmer”

Ekonomski analitičar Zoran Pavlović kazao je za “Glas Srpske” da se na osnovu prometa tokom Srpska opena u cijeloj Srpskoj može zaključiti da se u Banjaluku u tom periodu slilo i do 50 odsto više novca u odnosu na uobičajene dane.

"Sad treba da budemo vješti i u narednom periodu te ponovo privučemo turiste u Srpsku, odnosno Banjaluku, koja je u svijetu posljednjih dana prikazana u najboljem svjetlu“, kazao je Pavlović.

Dodao je da je veliki turnir na kojem su u Banjaluci nastupili najbolji svjetski teniseri predvođeni Novakom Đokovićem bio sjajna prilika za promociju turističkih kapaciteta te zaradu u uslužnim granama privrede.

Šta je proljetni detoks i šta su zdrave životne navike

Šta je proljetni detoks i šta su zdrave životne navike

Da je teniski turnir Srpska open bio jedinstven događaj u smislu razvoja Banjaluke i okoline složila se i sekretar Udruženja turizma i ugostiteljstva u Privrednoj komori Srpske Dragana Šobot. Ona je istakla da su svi koji su u Banjaluku došli zbog tenisa posjetili i ugostiteljske lokale i prodavnice, gdje su potrošili određen novac.

Praznici

Prema riječima Gorana Kurtinovića dobar promet je nastavljen i u danima poslije turnira zbog vaskršnjih i prvomajskih praznika, kao i Đurđevdana, koji slavi veliki broj porodica u Srpskoj.

"Među stranim državljanima koji dolaze zbog praznika i slave, ima i onih koji nisu mogli da posjete Banjaluku za vrijeme Srpska opena pa su to uradili upravo ovih dana“, kazao je Kurtinović.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови: