Odlazak bokserke legende

Bez straha i pun strasti, tako je boksovao Marijan Beneš

  • 04.09.2018. 13:46

Marijan Beneš izgubio je svoj posljednji meč. Godinama je, Marijan, vodio bitku sa teškim protivnikom. Držao se, stoički uzvraćao udarce, baš kao nekada u ringu kada je na svakog protinika kidisao bez straha. 

Ipak, bolest je bila jača. Marijan Beneš preminuo je u 67. godini.

Marijan Beneš, ostaće upamćen, ne samo kao sportska veličina, nego kao čovjek čije se ime sa poštovanjem izgovaralo od Vardara pa do Triglava.

U ringu je bio neustrašiv, van ringa neukrotiv. Volio je poeziju, pisao je pjesme, svirao je klavir i violinu. Živio je život. Punim plućima i cijelim srcem. To će reći svi oni koji su ga, iole, poznavali.

Rođen je u Beogradu, ali Banjaluku je smatrao svojim gradom. Sportske slave domogao se braneći boje Boskerskog kluba "Slavija". Istorija će da ga pamti kao jednog od najboljih boksera svih vremena sa ovih prostora.

Bio je amaterski i profesionalni šampion Evrope. Boksovao je onako kako je živio. Bez straha, pun strasti. Boks ga je koštao zdravlja, ali za to nije mario.

Marijan Beneš za mnoge je bio uzor. Njegova životna priča nalikovala je na film. Život mu je bio pun uspona i padova. Ali, uvijek je držao podignut gard.

Čak i kada je bolest prijetila da mu uzme život, odbijao je da baci peškir u svoj životni ring, čvrsto vjerujući da će izaći kao pobjednik.

To se, na žalost, nije desilo.

Marijan Beneš, preminuo je u Banjaluci, u 67.godini života. Legenda o njemu, u gradu na Vrbasu, živjeće vječno.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм