Debakl zagrebačkog kluba

Cedevita otpustila Sita Alonsa

  • 25.10.2018. 14:13

Samo mjesec dana i deset utakmica trajao je ambiciozni projekat zagrebačke Cedevite.

Nakon šestog poraza u sezoni, od Lokomotive Kubanj u Evrokupu, Cedevita je otpustila trenera Sita Alonsa.

Alonso je ljestos stigao u zagrebački klub koji je potom doveo čak 11 košarkaša s namjerom da napravi najjači tim u ABA ligi i domogne se Evrolige.

Međutim, ovaj projekat je doživeo debakl pa je nakon odlaska dugogodišnjeg generalnog menadžera i tvorca projekta Mateja Mamića, otišao i španski stručnjak. 

U zvaničnom saopštenju kluba nije navedeno da su dve strane sporazumno raskinule saradnju, što znači da će Cedevita morati da isplati Alonsu svih pola miliona evra koliko je koštao njegov dvogodišnji ugovor. 

Tim će u međuvremenu voditi Slaven Rimac, koji je ove sezone na čelu B ekipe koja paralelno nastupa u Premijer ligi Hrvatske. 

Mamića će na mestu sportskog direktora zamjeniti Veljko Mršić, a najavljuje se smjena i predsjednika i dolazak Emila Tadeskija umjesto Mladena Vebera. 

Nema sumnje da će nakon toga usljediti i velike promjene u timu, a prvi bi mogli da "lete" Pablo Agilar i Džoš Meget. 

Cedevita je deveta u ABA ligi sa skorom 1-3, dok je na deobi treće pozicije u Grupi B Evrokupa sa Limožom sa skorom 2-2.

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина