Deura: Poslije titule u Njemačkoj, spremna za izazove na Evrobasketu

  • 05.05.2021. 18:47

Dupla kruna sa njemačkim Kelternom i plasman na Evrobasket sa reprezentacijom BiH, reklo bi se sezona iz snova za Milicu Deuru. Nekoliko slobodnih dana ugrabila je da dođe kući i napuni baterije za predstojeće izazove.

Već u nedelju u Sarajevu se okuplja reprezentacija. Iako većina igračica stiže iz netom završenih klupskih šampionata, s nestpljenjem dočekuju reprezentativne obaveze i put na Evrobasket. 

Učešće na šampionatu starog kontinenta kruna je generacije koja je već šest godina na okupu. A tamo, poručuje Milica, ne žele da budu samo nijemi posmatrači. 

"Tamo idemo sa nekim ciljem i ambicijama. Od priprema očekujem da sve djevojke dođu zdrave i spremne i da pripreme prođu bez problema. na Evropskom prvenstvu daćemo sve od sebe i bilo koji rezultat da ostvarimo to će takođe da bude veliki uspjeh. Mislim da je naša grupa najteža od svih. ja bih bila prezadovoljna da mi prođemo grupu. Da ostvarimo tu jednu pobjedu, a onda u osminifinala je sve moguće. Za početak, samo da prođmo grupu", poručila je za ATV Milica Deura. 

Milica će i naredne sezone braniti boje Kelterna, sa kojim je baš pred start plej-ofa produžila ugovor. Ovu sezonu pamtiće po dobrim igrama i sjajnoj atmosferi, a ono što valja ne treba mijenjati. 

"Zapravo ove sezone je "tripla kruna" jer smo u oktobru igrali i fajnal-for Kupa od prošle sezone, koji se zbog korana virusa nije mogao odigrati. Tako da smo ove sezone osvojile tri titule. Istorijski uspjeh i za klub i svi smo prezadovoljni. Sezona je bila fantastučna", dodaje Milica.  

Naredna sezona Milici će biti šesta u Njemačkoj, gdje se već sada, kaže kroz šalu, osjeća kao kod kuće. Nada se i da njen tim može da ponovi ovosezonski uspjeh. Ipak, sav fokus trenutno, usmjeren je na reprezentaciju i predstojeće pripreme, kao uvertira za ono što slijedi sredinom juna. 
 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.