Intervju koji se i danas prepričava

Divac-King tokom bombardovanja 1999.: "NATO podržava vojsku OVK"

  • 23.01.2021. 16:02

Tog 24. marta 1999. godine u čuvenoj emisiji Larija Kinga u udarnom terminu na Si-En-Enu gostovao je Vlade Divac, tadašnji košarkaš Sakramento Kingsa.

"Ovo je tužna situacija, strašna situacija. Sve ovo što se upravo dešava kod moje kuće... Mislim da je narod u Americi obmanut posljednjih nekoliko nedjelja o situaciji u Jugoslaviji. Strašno je to. Pokušao sam da razgovaram sa porodicom. Jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me je zvao prije sat vremena i govorio o bombardovanju. On je sada u Beogradu. Roditelji su u malom gradu južno od Beograda. Svi pokušavaju da nađu sklonište".

Da li misliš da NATO griješi, upitao je Lari King.

"Apsolutno griješi. Jugoslavija je suverena zemlja. NATO podržava vojsku OVK koja je počela kao teroristička grupa, ko zna šta sve rade i šta se sve dešava. Zabrinut sam za sve nevine ljude sa koje god strane da dolaze, iz Jugoslavije, Albanije, Amerike, Evrope - ko god da je tamo sada".

Da li si lojalan predsjedniku Miloševiću?

"Ne radi se ovdje o Miloševiću, nije on u pitanju. Riječ je o nevinom narodu koji strada zbog političara sa ove i one strane. Svi pokušavaju da postignu ciljeve preko leđa nevinog naroda."

Hoćeš li pokušati da spaseš nekog od članova porodice iz zemlje?

"Samo ću pokušati bratovljevu malu bebu da spasim, koja je sada tamo. Jako je tužno da je ona dok mi razgovaramo u skloništu."

Da li si mogao da očekuješ da će se ovo dogoditi?

"Niko ovo nije očekivao. Kosovo je duša i srce Srbije šest stotina godina unazad. Data mu je i autonomija. Ja nisam političar i ekspert, ali vjerujem da je to dovoljno fer. Kosovo je duša i srce Srbije. Ako pitate bilo koga u Srbiji, svako bi umro za njega", kazeo je Divac Kingu.

Тагови:
  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.