Srpski teniser savladao Tima

Đoković poslije velike borbe u finalu Madrida 

  • 11.05.2019. 19:02

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, plasirao se u finale u Madrida, pošto je u dva seta, 7:6 (2), 7:6 (4), savladao Dominika Tima.

Srpski teniser odigrao je dobar meč i poslije sat vremena i 25 minuta igre uspio je da savlada Austrijanca – 7:6 (2), 7:6 (4).

Đoković će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz susreta Stefanos Cicipas – Rafael Nadal.
Srpski teniser nije briljirao na ovom susretu, baš kao ni njegov protivnik, ali je u važnim momentima imao više koncentracije i to je presudilo. Novak ima još mnogo prostora za napredak i to je ono što raduje sve njegove navijače.

Đoković nije dobro krenuo susret, Tim je već u trećem gemu napravio brejk i srpski igrač je bio u problemu. Ipak, Novak je stabilizovao igru i u šestom gemu vratio izgubljeni servis.

Potom se igralo gem za gem i pobjednik prvog seta odlučen je u taj-brejku. Tamo je Đoković bio skoncetrisaniji od protivnika, koji je dosta griješio. Novak sa 7:2 dobija trinaesti gem, čime dolazi do prednosti od 1:0.

Srpski teniser nervozno je krenuo drugi set u kojem je Tim imao nekoliko brejk lopti. Novak je većinu uspio da spase, ali i ne onu u šestom gemu.

Autrijanac je došao do prednosti od 4:2 i u narednom gemu je servirao da potvrdi brejk.

Ipak, glava Novaka je presudila. Prvi teniser svijeta ekspresno pravi ribrejk i vraća se u set. U 11. gemu, Novak je uspio da ponovo oduzme servis Timu, što je značilo da će servirati za pobjedu.

Međutim, srpski igrač odigrao je očajan gem i Tim je izjednačio na 6:6. Još jednom je taj-brejk odlučivao i još jednom je Đoković bio bolji u njemu. Ovoga puta rezultatom 7:4 dolazi do seta, odnosno meča.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.