Funkcionalni trening centar u Banjaluci jedinstven po konceptu rada

  • 03.07.2020. 19:45

Kada je krajem februara Funkcionalni trening centar počeo sa radom svi banjalučki sportisti, ali i rekreativci dobili su uslove kojima bi pozavidjeli mnogo veći gradovi i sportske sredine. Sve zahvaljujući idejnom tvorcu cijele priče Srđanu Janjaninu, čija je oprema i prostor za treniranje jedinstvena ne samo u BiH, nego u cijeloj Evropi.

Najmodernije fitnes sprave, obučeni personalni treneri i moderan pristup vježbanju ovaj centar razdvajaju od običnih teretana, a Janjanin ne krije da je trebalo mnogo truda kako bi sve došlo na trenutni nivo. 

"Da me neko pogrešno ne razumije, FTC nije teretana, nego trening centar koji radi prema individualizovanim programima. Sve to u cilju što bolje pripreme sportista", rekao je Janjanin. 

Već u nedjelju FTC organizuje seminar na kojem će predavanje održati jedan od najboljih kondicionih trenera sa ovih prostora Aleksandar Petrović, koji je radio i sa imenima poput Bogdana Bogdanovića i Aleksandra Atanasijevića.

"Zaista možemo da se pohvalimo da ćemo ugostiti velikog predavača. On je čovjek koji je radio i sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije, futsal selekcijom i brojnim sportistima, tako da sigurno ima šta da kaže na ovu temu", izjavio je Janjanin. 

Da ima najbolje i najmodernije uslove za trening, poručuje i košarkaš San Sebastijana Lazar Mutić, koji je zajedno sa Lukom Dončićem prošao akademiju madridskog Reala. Kaže da u FTC-u ima svu pažnju trenera i opremu sa kojom se nije susretao u Španiji, gdje igra već šest godina, a o saradnji sa Srđanom ima samo riječi hvale. 

"Ovo je sigurno najbolji trening centar u kojem sam bio dosad. Bio sam i u Španiji i u trening centrima mnogih ekipa, ali ovdje imam najbolje uslove. Sa Srđanom radim par godina i otkako sarađujemo nemam nikakvih problema sa povredama", poručio je Mutić. 

U FTC-u se nadaju da će i u narednom periodu nastaviti uspješnu saradnju sa banjalučkim sportistima i rekreativcima, a sve u cilju što bolje fizičke pripreme i smanjene mogućnosti za povredama.  

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.