ABA 2

Košarkaši Mladosti savladali Podgoricu u Banjaluci

  • 20.01.2021. 23:02

Prvu pobjedu u Banjaluci upisali su košarkaši Mladosti iz Zemuna. Bolji su bili od Podgorice rezultatom 79:71.

Mladost je cijelim tokom susreta imala prednost, rival je prijetio u posljednjoj četvrtini, ali su Zemunci odbili sve nalete. Prednost je u posljednja dva minuta bila dvocifrena nakon trojke Kvamejna Mičela i tu je bio kraj neizvjesnosti. Američki bek je popunio sve statističke kolone, imao je 14 poena, pet asistencija i sedam ukradenih lopti. I jedni i drugi su podbacili u šutu, ali su Podgoričani ubacili samo četiri trojke iz 23 pokušaja, uz to su uspjeli da izgube čak 23 lopte i promaše 11 penala. Takvom igrom teško da se može dobiti utakmica. Trener Mladosti Dragan Jakovljević mogao je da bude zadovoljan utakmicom, naročito prvom poluvremenom. 

- Važna pobjeda, Podgorica je najprijatnije iznenađenje do sada. Igrali smo agresivno, napravili prednost, a u drugom poluvremenu je bila čvrsta utakmica gdje nismo igrali pametno. Mnogo toga smo promašili, okrećemo se Sparsima. Moramo da odmorimo i spremimo se za sljedeću utakmicu - rekao je Jakovljević.

Martins Igbanu je imao 19 poena i 12 skokova i pobjedničkom timu, Miloš Koprivica dabl dabl za rivala 15 poena i 11 skokova.

- Mnogo smo griješili, dozvolili im 50 poena za poluvrijeme. Presudile su naše izgubljene lopte i promašaji sa distance - izjavio je trener Podgorice Zoran Kašćelan.

U četvrtak u 17 časova igraju Borac - Široki, prenos je na ATV-u.

Тагови: